23 populaire bruidskapsel voorbeelden

Leestijd 4 Minuten

Gepubliceerd op: 15-02-2022Laatst bijgewerkt: 03-12-2022Door Categorieën: Bruiloft, Haar & Make-up, Tips, Trouwfotografie0 ReactiesTags:

23 populaire bruidskapsel voorbeelden

Leestijd 4 Minuten

Bruidskapsel, lang haar, bruiloft, Blond

Het bruidskapsel

Een bruidskapel is de op één na belangrijkste deel van je look. Naast de trouwjurk van je dromen is jouw bruidskapsel dan de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. Maar elke bruid heeft andere wensen en een ander type haar. Lees hier alles over de mogelijkheden van bruidskapsels die passen bij jouw haartype.

Bruidskapsels voor kort haar

Met elke haarlengte kun je een prachtig bruidskapsel creëren, zo ook met kort haar. Wanneer je haar een gedeelte met iets meer lengte heeft, kun je het deels opsteken of er een krul in zetten. Wat ook altijd goed werkt voor bruidskapsels met kort haar, is werken met accessoires. Denk aan mooie diadeempjes, een mooie speld, een haarband in de stof van je jurk of een stijlvolle sluier.

Bruidskapsels voor lang haar

Bruidskapsels met lang haar zijn dan weer het andere uiterste wanneer het gaat om lengte. Met lang haar is een opgestoken kapsel niet onmogelijk, maar wanneer je echt dik lang haar hebt, wordt het snel erg zwaar.

Vaak willen bruiden met lang haar hun lange bos ook laten zien, en wordt gekozen voor een half opgestoken bruidskapsel. Bovenin vastgezet, met eventueel een vlecht met of zonder lint, en onderin wat losser. Je kunt natuurlijk kiezen voor een wat nonchalante variant op het traditionele bruidskapsel, of juist erg strak gekapt.

Bruidskapsels voor halflang haar

In deze twee uitersten is een bruidskapsel met halflang haar de tussenweg. Vaak denken bruiden dat hun haar niet lang genoeg is om een mooi bruidskapsel te kunnen maken, maar met halflang haar kun je alle kanten op: steek je het helemaal op, maak je een nonchalante knot of juist een losse vlecht? De mogelijkheden zijn eindeloos om jou te laten stralen op je allermooiste dag!

Maak je wensen kenbaar aan je kapper, hij of zij heeft dit al veel vaker gedaan en kan je goed advies geven. Een krulletje erin of juist stijl haar, je kunt alle kanten op. Ook met accessoires kun je jouw kapsel nog wat persoonlijker maken. Denk aan een mooie diadeem of kleine pareltjes in je haar. Een sluier of tiara kan heel klassiek zijn, maar kan ook net een extra dimensie aan jouw kapsel geven!

Poll

Wat voor bruidskapel neem je?

Neem je een sluier?

Steek je je haar op?

Neem je een tiara?

Heb je deze al bekeken?

Gerelateerde artikelen

200 beste trouwfoto’s

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het.

Gepubliceerd op: 15-02-2022Laatst bijgewerkt: 03-12-2022Door Categorieën: Bruiloft, Haar & Make-up, Tips, Trouwfotografie0 ReactiesTags:
200 beste trouwfoto’s

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 een professionele fotograaf uit het Westland. Afgestudeerd aan de fotovakschool en nog altijd lerend. Vraag mij gerust alles over trouwen en fotografie.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant