Foto op Aluminium 

Een tijdje terug werd ik benaderd door Fotofabriek.nl om naar één van hun producten te kijken. Het ging om een foto op aluminium van 30 cm bij 40 cm. Vanwege de zwart wit foto raadde fotofabriek mij de Dibond variant aan. Dit houd in dat de toplaag wit is in plaats van aluminium.Het enige wat ik hier voor hoefde te doen is iets er over te schrijven, geheel naar mijn mening.

Eerste indruk

Toen ik de foto op aluminium binnen kreeg was alles erg netjes verpakt. De randen beschermt met foam en het geheel verpakt met bubbelplastic. Eenmaal uit de doos viel mij gelijk de glans op. Het wit in de foto heeft een aluminium glans. Het zwart is voelbaar in de afdruk.Het makkelijk om de foto gelijk op te hangen met de dubbelzijde plakstrips die aan de achterkant zijn bevestigd aan de onder en bovenkant. Hierdoor heb je minimaal speling tussen de muur en de aluminium plaat. Daardoor hoef je geen storende hanger te gebruiken.

De nadelen:

  • In de highlights zie je wat kleurruis als je met de neus er bovenop zit.

De voordelen:

  • Het materiaal geeft het wit een mooie glans en laat het zwart mat. Daardoor geeft het een dynamisch effect aan de foto.
  • Het is een stevige alles in één oplossing voor aan de muur.
  • Door het materiaal blijft de foto op aluminium mooi recht en kan tegen een stootje.
Wil je zelf een foto op aluminium? Je kan ze hier vinden:
www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-aluminium