Trouwen en Corona in 2021

11 waardevolle tips

Sinds 12. maart 2020 is de trouwbranche aan het tobbe met Covid-19. Dit heeft nu al veel gevolgen gehad. Zowel bruidsparen als leveranciers hebben veel vragen. Na een corona trouwseizoen hebben wij al veel geleerd. Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten:

Aangepast op 10-02-2021

De tips:

1. Vraag aan de leveranciers wat hun voorwaarden zijn voor het verplaatsen van de trouwerij en wat voor kosten eraan verbonden zijn.

Bij sommige leveranciers verplaatsen de trouwdatums kosteloos en sommige vragen een bepaald tarief. Ook is het zo dat wanneer de trouwdatums verplaatst worden, bepaalde dagen niet beschikbaar zijn. Denk aan de vrijdagen, zaterdagen en mooie datums zoals 21-2-2021 of 12-11-2021.

2. Check bij de locatie na hoeveel gasten er terecht kunnen. Mensen weten nog niet wat de regels zullen zijn na de lockdown.

Hou rekening met het verkleinen van de gastenlijst. Bekijk ook of de locatie voldoende ruimte heeft om aan de maatregelen te kunnen voldoen.

3. Maak gastenlijsten van verschillende grote zodat je snel kan aanpassen.

Wel zo handig om alvast bepaalde gastenlijsten gereed te hebben voor als er ineens veranderingen zijn.

4. Plan de ceremonie en het feest op twee datums.

Het kan zijn dat één leverancier wel op de gekozen trouwdatum kan en de ander niet. Kijk naar datums die niet op vrijdag of zaterdag vallen maar, voor een doordeweekse dag of zondag. Dan is er meer kans dat meerdere leveranciers kunnen.

5. Maak een deadline voor als je de trouwdatum zal moeten verplaatsen of annuleren.

Laat je de trouwdatum doorgaan, verplaatsen of annuleren? Er is veel onzeker en het helpt om de knoop op tijd door te hakken. Bij het verplaatsen van de trouwdatum kan je alvast blanco change the date kaarten maken zodat je alleen nog de datum hoeft op te schrijven.

6. Trouwlocaties en andere leveranciers zijn erg flexibel in deze tijd. Maak er gebruik van en bereid je voor op een last minute wedding.

Na een Coronagolf versoepelen de maatregelingen en zijn meer dingen mogelijk.

7.  Voor de fotoshoot zijn er meer fotolocaties beschikbaar. Neem contact met ze op.

Bekijk fotolocaties die genoeg ruimte geven om met 4 mensen daar te zijn. Zoals in het bos, strand of een andere mooie buiten plek. Toch kijken voor een binnenlocatie? Neem contact met ze op en of het mogelijk is om een fotoshoot daar te houden.

8. De groepsfoto’s kunnen gephotoshopt worden zodat het lijkt dat iedereen gezellig bij elkaar staat.

Met het spelen van het perspectief kan het net lijken dat iedereen bij elkaar staat. Maar wel met genoeg ruimte tussen ieder in. Of wij nemen van ieder paar of familie aparte foto’s met dezelfde achtergrond. Zodat alle losse ‘ groeps ‘ foto’s tot 1 grote groepsfoto gefotoshopt kan worden.

9. Laat de gasten langskomen via een drive-through.

Nodig je gasten uit om langs te komen met hun auto zodat ze je wel kunnen feliciteren zoals in het filmpje hieronder.

10.  Een livestream voor de mensen die er niet bij kunnen zijn.

Als het te riskant is om opa & oma erbij te hebben of als andere belangrijke mensen er niet bij kunnen zijn, dan bied een livestream een oplossing.

11.  Maak een website voor je trouwerij om de gasten op de hoogte te houden.

Een snelle update plaatsen op je website is een goede manier om de gasten op de hoogte te houden. Je kan de updates ook gelijk naar hun email sturen. Alle informatie op één plek.

Wat voor invloed heeft 2020 voor 2021?

Er staan veel bruidsparen te wachten om te trouwen maar door alle onzekerheid heeft een groot deel de trouwerij ver verplaatst in de zomer van 2021. Ook zijn er veel bruidsparen die na twee of drie keer hun trouwerij verplaatst te hebben alles op een laag pitje zetten en wachten tot er weer echt getrouwd kan worden. De boekingen zijn op dit moment dus ook veel minder ten opzichten van 2020 omdat er ondanks de vaccinatie weinig vertrouwen is.

In 2020 zagen wij dat door de versoepelingen er nog veel getrouwd kon worden. Wij verwachten ook dat de meeste vraag komt wanneer dit weer het geval is.

Dit deden onze bruidsparen in 2020:

Corona trouwerij

Hoe dit bruidspaar hun trouwerij door lieten gaan op een creatieve manier.

Wanneer je denk dat de gasten niet kunnen komen had deze bruidegom stiekem hun familie en vrienden toch uitgenodigd. Hoe? Dat zie je in deze video:

Onze blog

Door |2021-02-10T13:50:50+01:00maart 27th, 2020|Categorieën: Corona|Tags: , , , |0 Reacties

Over de auteur:

Hallo mijn naam is Justin Manders en ik ben eigenlijk heel langzaam in fotografie gerold. Na een IT opleiding niet te hebben afgerond was ik op zoek naar iets nieuws en vulde mijn tijd op met het gene wat ik leuk vond en dat was fotografie. Later begon ik mijn opleiding bij de Fotovakschool en had mijn diploma na 3 jaar in 2013. Kort daarna ging een vriendin trouwen en toen kwamen steeds meer trouwerijen. In deze tijd heb ik veel geleerd. Het heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds gek op het vak. De foto's die voor mij het meest betekenen zijn degene met veel emoties en dan maakt het niet uit welke gevoel dat ook is. Dat vind ik mooi.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant