Trouwen in coronatijd

12. maart begonnen de landelijke maatregelingen en sinds dien staat de trouwbranche volledig stil. Bruidsparen en de leveranciers vragen zich af tot wanneer dit zal duren. Ik zal jullie vertellen wat ik denk en geef een paar tips die misschien voor bruidsparen handig zijn.

Wat wij nu zien

Wij zien dat veel mensen toch dit jaar willen trouwen. Dit betekent dat aan het trouwseizoen wat opschuift. Een normale trouwseizoen is vanaf April tot September en waarschijnlijk zal dit jaar Oktober nog steeds een vrij drukke maand worden als het voor die tijd de meesten maatregelingen zijn opgeheven.

Een deel van de bruidsparen zullen hun trouwerij verschuiven naar volgend jaar. Waardoor het kan zijn dat volgend jaar nog drukken kan zijn.

Wanneer je trouwerij verplaatst maak het ruim.

Omdat er zoveel onduidelijk is kan je het beste het ruim inschatten. Verplaats je trouwerij geen twee maanden vooruit maar 5 – 6 maanden.

Gemiddelde verloop van onze trouwerijen door een jaar

Trouwerij door laten gaan?

“Uitvaarten en huwelijksvoltrekkingen kunnen doorgaan als er maximaal 30 personen bij elkaar zijn en er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.” – rijksoverheid.nl

corona westland