Wat kost een trouwfotograaf?

Leestijd 2,3 Minuten

Wat kost een trouwfotograaf?

Een professionele trouwfotograaf kost gemiddeld €270,- per uur met een minimum van 6 uur wat neer komt op €1620,-. Soms zijn verschillende elementen uit het pakket gehaald zoals het album, reiskosten, second shooter of de trouwfoto’s. Dan is het uurtarief een stuk lager, maar de kosten komen vaak op het zelfde neer.

Er zijn trouwfotografen vanaf €500,- en van €30 000,- en veel mensen hebben hier vragen bij. In dit artikel vertel ik jullie hoe trouwfotografen aan hun prijzen komen.

Emotie tijdens de ceremonie

Ervaring


Een van de belangrijkste redenen is ervaring. Op een trouwdag heeft een trouwfotograaf vaak maximaal 10 minuten tijd om een foto te maken. Wanneer je dan niet precies weet hoe je moet ingrijpen op dat moment, kan het zijn dat de stress of de kennis te kort schiet en het moment voorbij gaat.

Werkwijze


Een goede trouwfotograaf weet wat er moet gebeuren als er iets anders gaat dan gepland. Ze weten wat hun te wachten staat, wat er verwacht wordt en hoe ze moeten reageren op iedere situatie op de dag. Deze fotografen hebben de juiste apparatuur en de mensenkennis om met ieder  persoon, weersomstandigheden en belichting goede foto’s te maken.

Nabewerking

De foto’s maken is vaak maar 1/6 van het werk. Het meeste werk zit in de nabewerking van de foto’s. Er worden aan de hand van de trouwfotograaf zo’n 1500 tot 4000 foto’s gemaakt. Deze worden nagekeken en vervolgens wordt de selectie bewerkt. Bij een drukke trouwdag zijn dit er snel al 300 tot 700 bewerkte foto’s. Een fotograaf kan er ook voor kiezen om dit werk uit te besteden. Dit zal de prijs verlagen maar ook de betrokkenheid en stijl van de trouwfotograaf zelf.

Extra’s

Bij sommige fotografen is er meer mogelijk dan bij anderen. Let op de volgende extra’s die een trouwfotograaf kan bieden:

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het.

Portfolio bekijken

Over de auteur: Justin Manders

Bedankt voor het lezen van dit artikel! Laat mij vooral weten wat je wilt zien. Hier kan je mijn hele portfolio bekijken. Volgens mij heb ik het leukste beroep van de wereld. Samen met Nathalie fotografeer ik nu iets meer dan 7 jaar en ik heb het meeste geleerd door veel mensen te leren kennen. De camera vind ik dan ook maar een gereedschap en juist de mensen maken de foto.
Bekijk de 200 beste trouwfoto’s

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant