Wat kost een trouwfotograaf

Wat kost een trouwfotograaf?

Er zijn veel dingen waaraan je moet denken bij het boeken van een trouwfotograaf. De dag bestaat uit veel onderdelen die maar vaak één keer vastgelegd kunnen worden. Er zijn veel trouwfotografen met hun eigen tarieven, maar wat kan je verwachten?

Dus wat kost een trouwfotograaf gemiddeld?

Een professionele trouwfotograaf kost gemiddeld tussen de 2000,- en €3500,- voor een trouwdag van 14 uur fotografie

Hoe komt een trouwfotograaf aan zijn prijs?

De meest gebruikte manier hoe een trouwfotograaf zichzelf prijst is via pakketten. In deze pakketten zitten vaak een apart uur tarief met verschillende extra’s zoals albums, de hoeveelheid aan foto’s of bijvoorbeeld een online slideshow.

Trouwfotograaf Wat kost een trouwfotograaf

Wat heeft invloed op de kosten?

Ervaring
Een van de belangrijkste redenen is ervaring. Op een trouwdag heeft een trouwfotograaf vaak maximaal 10 minuten tijd om een foto te maken. Wanneer je dan niet precies weet hoe je moet ingrijpen op dat moment, kan het zijn dat de stress of de kennis te kort schiet en het moment voorbij gaat. 

Werkwijze
Een goede trouwfotograaf weet wat er moet gebeuren als er iets anders gaat dan gepland. Ze weten wat hun te wachten staat, wat er verwacht wordt en hoe ze moeten reageren op iedere situatie op de dag. Deze fotografen hebben de juiste apparatuur en de mensenkennis om met ieder  persoon, weersomstandigheden en belichting goede foto’s te maken. 

Nabewerking
De foto’s maken is vaak maar 1/6 van het werk. Het meeste werk zit in de nabewerking van de foto’s. Er worden aan de hand van de trouwfotograaf zo’n 1500 tot 4000 foto’s gemaakt. Deze worden nagekeken en vervolgens wordt de selectie bewerkt. Bij een drukke trouwdag zijn dit er snel al 300 tot 700 bewerkte foto’s. Een fotograaf kan er ook voor kiezen om dit werk uit te besteden. Dit zal de prijs verlagen maar ook de betrokkenheid en stijl van de trouwfotograaf zelf.

Extra’s
Bij sommige fotografen is er meer mogelijk dan bij anderen. Let op de volgende extra’s die een trouwfotograaf kan bieden:

  • Photobooth
  • Assistent
  • Gebruik van eigen licht, zoals flitsers
  • Albums
  • Slideshow
  • Aflevering
  • Service zoals backups

Wat kost een trouwfotograaf