Justin Manders

Justin

Waarschijnlijk heb je het al geraden maar mijn naam is Justin Manders, ik ben 29 jaar en fotografeer al 7 jaar trouwerijen. Samen met mijn vriendin Nathalie >> hebben wij veel verschillende mensen mogen fotograferen met geweldige momenten, vele culturen en een hoop gelach. Ik zal je vertellen hoe en waarom ik trouwfotograaf ben geworden.

Na het afronden van de Fotovakschool voltijd mbo-opleiding had ik het geluk dat een vriend en vriendin gingen trouwen waarvoor ze nog een fotograaf zochten. Opeens was het toen echt serieus, maar wij hadden goed weer en ze waren tevreden met de foto’s. Vanaf daar is het met het sneeuwbal effect doorgerold naar vandaag de dag met zo’n 35 trouwerijen per jaar.

Ik ben liever de observator en dat zie je vaak terug bij fotografen. Maar wanneer er 200 plus mensen naar je kijken om aanwijzingen te krijgen moet er wel iets van mijn kant af komen. Dit is steeds leuker gaan geworden. Door te fotograferen kreeg ik ook te zien dat iedereen anders op de foto gezet moet worden want iedereen kijkt anders naar zichzelf in de spiegel. Dit maakt fotograferen alles behalve saai, vaak erg leuk en altijd leerzaam.

Nathalie Lorier

Nathalie

Hoi, ik ben Nathalie, 28 jaar oud, heb op het Grafisch Lyceum in Rotterdam gezeten en help Justin met de bruiloften. Wat ik doe de gehele dag is Justin de dag doorhelpen zodat hij altijd goed kan door fotograferen, ik fotografeer mee bij de ceremonie of bij de openings dans, assisteer Justin met het licht tijdens de fotoshoot, let goed op de tijd en nog vele andere dingen!

Het mooie van dit werk is om samen met Justin de hele dag vast te leggen en dat het voor vele jaren een hele mooie herinnering is. Eentje die altijd opnieuw beleefd kan worden.

Bij een landschap portret staat Nathalie dichtbij het bruidspaar om ze mooi te belichten. Later photoshop ik haar eruit en dit is het resultaat!

Justin Manders & Nathalie Lorier