Trouwlocatie Orangerie Elswout in Overveen

Leestijd 4 Minuten

Een pad dat leidt naar een groot gebouw met blauwe deuren genaamd Orangerie Elswout.

Orangerie Elswout in Overveen is een plek waar de charme van het verleden en het comfort van het heden samenkomen, om een perfecte setting te bieden voor jouw speciale dag.

Een Orangerie Elswout, een gebouw van rode baksteen.

Over Orangerie Elswout

Orangerie Elswout, ooit een toevluchtsoord voor Amsterdamse kooplieden, ligt op het historische landgoed Buitenplaats Elswout in de Randstad. Nu biedt het een romantische setting voor bruiloften. Als grootste orangerie van Nederland staat het bekend om de overvloed aan natuurlijk licht die door de grote ramen en de glazen structuur naar binnen stroomt, wat een frisse en warme sfeer creëert. Dit maakt elke gebeurtenis hier speciaal en voegt een vleugje elegantie toe aan de historische charme van de locatie.

Een Orangerie met rijen stoelen en een groot raam met uitzicht op Elswout.
In een Orangerie staat een tafel opgesteld in een kas.
Een huwelijksreceptie in een grote kamer met grote ramen.

Één Locatie, Veel Mogelijkheden

Het mooie van trouwen in Orangerie Elswout is dat je de hele dag op één locatie kunt doorbrengen. De gemeente Bloemendaal heeft de Orangerie aangewezen als officiële trouwlocatie, waardoor je hier zowel je ceremonie als je receptie, diner en feest kunt houden.

De Orangerie in Elswout is een oase van rust, met een vijver omgeven door weelderige bomen en verbonden door een charmante brug.
Een sierlijk landhuis met een trap ernaartoe.
Een stel dat over een brug loopt in een bosrijke omgeving.
Een vis die zwemt in een vijver met waterlelies.

Rondom Elswout

Landgoed Elswout heeft mooie bruggen over waterpartijen, oude gebouwen en nette paden. Het is een rustige plek met veel groen, waar je lekker kunt wandelen en mooie foto’s kunt maken. De oude bomen en het water geven een fijne sfeer. Het is echt een plek die wat extra’s toevoegt aan je bruiloft.

Een dienblad met desserts op tafel.

Culinaire Opties

Er is een breed scala aan diner- en barmogelijkheden om uit te kiezen. Of het nu gaat om een walking diner, shared dining, een BBQ of een traditioneel menu, er is voor elk wat wils.

Een bruid en bruidegom lopen over een pad omzoomd met bomen.

Parkeren en Toegankelijkheid

Orangerie Elswout is goed toegankelijk voor iedereen, inclusief gasten met beperkte mobiliteit, dankzij de rolstoelvriendelijke faciliteiten. Wat betreft parkeren, er zijn opties in de nabije omgeving waar gasten hun auto veilig kunnen achterlaten. Houd er rekening mee dat het wel een stukje lopen is van de parkeerplaats naar de locatie.

Een vrouw die een foto maakt tijdens een huwelijksreceptie.
Een man speelt trompet voor een groep mensen.
Een bruid en bruidegom die roosteren tijdens een huwelijksreceptie.

Ruimte voor Jou en Je Gasten

De ruimte hoeft geen probleem te zijn, ongeacht de grootte van je gastenlijst. Met twee zalen, de Bloemenzaal en de Muyskenzaal, biedt Orangerie Elswout voldoende ruimte voor al je gasten. Beide zalen hebben een oppervlakte van 96 m². De Bloemenzaal kan tot 120 gasten accommoderen voor een ceremonie, en tot 200 gasten voor een receptie of feest. De Muyskenzaal biedt plaats aan tot 150 gasten voor een ceremonie, en eveneens tot 200 gasten voor een receptie of feest. Dit betekent dat je een ruime keuze hebt, afhankelijk van je behoeften en het aantal gasten.

Een bruid en bruidegom staan midden in de Orangerie.

Maak het Persoonlijk

Orangerie Elswout biedt ook locatiestyling aan, via hun designpartners. Ze helpen je om de locatie aan te passen aan je eigen stijl, met decoraties, styling en zelfs de uitnodigingen, om jouw grote dag echt uniek te maken.

Een hert ligt in het hooi.
Een bruid en bruidegom staand in de Orangerie Elswout met herten.

De Herten bij Elswout

Vlakbij Orangerie Elswout is een hertenverblijf. Een korte wandeling biedt een kans om deze rustige dieren te zien, een frisse neus te halen en unieke trouwfoto’s te maken tegen een natuurlijke achtergrond. Het is een leuke extra toevoeging aan de ervaring bij Orangerie Elswout.

Een bruid en bruidegom met schapen op de Orangerie Elswoutbrug.
Een bruid en bruidegom zitten tijdens een huwelijksceremonie.
Een bruid doet haar trouwring aan de vinger van haar man.

Ondersteuning bij de Planning

Het team van Orangerie Elswout is er om bruidsparen te ondersteunen in het realiseren van hun droombruiloft. Door middel van persoonlijke gesprekken worden alle wensen en ideeën doorgenomen om ervoor te zorgen dat de dag precies verloopt zoals het bruidspaar dat voor ogen heeft.

Twee vlaggen wapperen voor een gebouw.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant