Trouwlocatie Het Rijk van de Keizer in Amsterdam

Leestijd 4 Minuten

Trouwlocatie Het Rijk van de Keizer in Amsterdam

Leestijd 4 Minuten

Een bruid in een witte jurk staande in Het Rijk van de Keizer, een donkere kamer omgetoverd tot een betoverende trouwlocatie.

Als je op zoek bent naar een unieke, creatieve plek om je liefde te vieren en je huwelijksbeloften af te leggen, dan is het Rijk van de Keizer in Amsterdam een plek die je moet overwegen. Gelegen tussen de Amsterdamse weilanden in de Tuinen van West, biedt deze locatie een mix van historische charme en moderne voorzieningen die je huwelijksdag echt speciaal zullen maken.

Een tafel met veel eten erop.
Bij Het Rijk van de Keizer staat een lange tafel opgesteld in een grote ruimte.

De Setting

Het Rijk van de Keizer is meer dan zomaar een trouwlocatie. Het is een plaats waar creativiteit en liefde samenkomen tegen een achtergrond van natuurlijke schoonheid. Je kunt je huwelijksbeloften afleggen in de open lucht, toosten en borrelen in de binnentuin, dineren in het rustieke wachtershuis en dansen in de stoere industriële feestzaal. De twee historische gebouwen op het terrein kunnen worden ingericht naar elke gewenste sfeer en setting, waardoor je de vrijheid hebt om je droombruiloft tot leven te brengen.

Een bruid en bruidegom lopen over een pad in een tuin.

Bereikbaarheid en Parkeergelegenheid

Met voldoende gratis parkeergelegenheid en rolstoeltoegang is het Rijk van de Keizer een toegankelijke locatie voor al je gasten. Of ze nu met de auto komen of speciale toegankelijkheidsbehoeften hebben, iedereen zal comfortabel zijn en gemakkelijk toegang hebben tot de festiviteiten.

Een chef-kok bereidt eten in een keuken.
Een close-up van een bruidstaart met bloemen erop.
Een bruidstaart op een tafel voor een boom bij Het Rijk van de Keizer.

Culinaire Ervaringen

De keuken bij het Rijk van de Keizer is er een van fantasie en verse, kwalitatieve ingrediënten. Hier wordt je bruiloft gevierd met theatrale gerechten op grote schalen, taarten met eetbare bloemetjes en vuurwerk, en smaakvolle snacks. Of het nu gaat om een walking diner, shared dining, een BBQ of een uitgebreid buffet, de culinaire ervaring wordt afgestemd op jouw voorkeuren. Bovendien wordt er zoveel mogelijk gekookt met biologische- en seizoensproducten, met een deel van de ingrediënten die rechtstreeks uit de eigen moestuin van de locatie komen.

Een groep mensen op een feestje in een magazijn.
Confetti wordt gegooid op een huwelijksreceptie.

Technische Voorzieningen

Of je nu een band, een DJ, of een playlist hebt, de geluid- en lichtinstallatie van de locatie zorgt ervoor dat de muziek en verlichting precies goed zijn. Ook is er een beamer en scherm beschikbaar voor het delen van video’s of presentaties met je gasten.

Een man staat voor een menigte mensen.

Capaciteit en ruimtes

Het Rijk van de Keizer biedt verschillende ruimtes en locaties die kunnen worden gebruikt voor een huwelijksdag, elk met hun eigen unieke sfeer en capaciteit:

Bij Het Rijk van de Keizer staat een lange tafel opgesteld in een grote ruimte.
Een groep mensen zit aan een tafel in een restaurant.

Zaal E (Hierboven) :

 • Capaciteit:
 • Theateropstelling: 150 personen
 • Lunch en/of diner (zittend): 150 personen
 • Borrel en/of feest: 200 personen
 • Afmetingen:
 • Breedte: 7 meter
 • Lengte: 19 meter
 • Hoogte: 5 meter tot de nok, met 7 houten spanten op 3 meter hoogte.
Een kamer met een discobal die aan het plafond hangt.
Een kamer met veel eten er bovenop.
Een bruid en bruidegom dansen op een huwelijksreceptie.

Zaal F (Hierboven) :

 • Capaciteit:
 • Theateropstelling: 100 personen
 • Lunch en/of diner (zittend): 100 personen
 • Borrel en/of feest: 250 personen
 • Afmetingen:
 • Breedte: 10 meter
 • Lengte: 18 meter
 • Hoogte: 7 meter tot de nok, met 3 stalen spanten, de hoogste spant is op 2,8 meter en 2,5 meter op het laagste punt.
Een huwelijksceremonie in een kas.
Een buitenhuwelijksceremonie bij Het Rijk van de Keizer.
Bloemen in een pot op een terras.

Binnentuin (Hierboven) :

 • Afmetingen:
 • Breedte: 8 meter
 • Lengte: 19 meter
 • De binnentuin heeft een overkapping en heaters, wat het een geschikte locatie maakt voor buitenactiviteiten ongeacht het weer.
Een groep mensen zit aan een tafel in een kamer.
Een stel jutezakken met kaartjes eraan.
Een groep mensen poseert voor een foto in een veld.

De totale capaciteit van Het Rijk van de Keizer, verdeeld over beide ruimtes (Zaal E en Zaal F), is 450 personen, maar er kunnen grotere aantallen gasten worden ondergebracht in overleg met de locatie.

Daarnaast zijn er twee historische gebouwen op het terrein, gebouwen E en F, die worden omschreven als uniek en met een eigen unieke uitstraling. Deze gebouwen zijn gelegen op het culturele bedrijventerrein De 1800 Roeden, en maakten in de vorige eeuw deel uit van de Stelling van Amsterdam.

Een groep mensen danst in het bos.

Recensies van google

Het Rijk van de Keizer hoog gewaardeerd door zowel gasten als bruidsparen die er hun grote dag hebben gevierd. De locatie wordt omschreven als adembenemend en uniek, waarbij de natuurlijke en sfeervolle setting vaak wordt geprezen. Het team krijgt veel complimenten voor hun vriendelijkheid en uitstekende service, die bijdragen aan een memorabele ervaring. Een heerlijk diner, goede bediening en een fijne ambiance worden ook vaak genoemd als positieve punten. De kunstwerken in de tuin en de ruime parkeergelegenheid worden eveneens gewaardeerd. Hoewel de locatie als wat moeilijk bereikbaar wordt beschouwd zonder auto, wordt Het Rijk van de Keizer sterk aanbevolen voor het vieren van bruiloften en andere speciale gelegenheden, waarbij men terugkijkt op sfeervolle en bijzondere feesten.

Een paar gouden trouwringen op een tafel.
Een bruid en bruidegom kussen onder een boom bij Het Rijk van de Keizer.

Het Rijk van de Keizer is een top plek om te trouwen. Midden in het groen, met een gezellig en hulpvaardig team dat voor je klaarstaat. Als je aankomt, voel je meteen de fijne sfeer. Het eten is lekker en er is genoeg plek om je auto kwijt te kunnen. Het ligt wel een beetje afgelegen, maar dat maakt het juist zo rustig en mooi. Een bruiloft hier is gewoon een geweldige ervaring!

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant