De bruiloft fotograaf | 3 dingen waar je op moet letten bij het zoeken

Leestijd 4,6 Minuten

bruiloft fotograaf

De bruiloft fotograaf

3 dingen waar je op moet letten bij het zoeken

Jullie trouwdag breekt aan! Na maandenlange voorbereiding geven jullie elkaar eindelijk het jawoord. Het is belangrijk om hier een mooi aandenken aan te hebben. Een trouwfotograaf tovert alle belangrijke momenten, emoties en sfeer om in unieke beelden. Door te investeren in een trouwfotograaf ben je verzekerd van een mooie set foto´s waar jullie je leven lang van zullen genieten. In dit artikel bespreken we de 3 belangrijkste vaardigheden van een professioneel trouwfotograaf.

Sociale vaardigheden

Een bruiloft fotograaf is niet enkel professional op het gebied van trouwfoto’s, maar is ook getraind in sociale vaardigheden. Een fotograaf komt nergens zonder sterke communicatie! Hieronder vertellen we je alles over de sociale skills van een trouwfotograaf.

Emotie vastleggen

Het vastleggen van emoties is makkelijker gezegd dan gedaan. Een trouwfotograaf heeft alles in huis om jullie speciale momenten zo puur mogelijk in beeld te brengen. Zo weet een fotograaf als geen ander dat het spannend kan zijn om te poseren; vooral als je dit nog nooit hebt gedaan. De trouwfotograaf is getraind in het communiceren met zijn of haar klanten. De fotograaf heeft een vlotte babbel, waardoor jullie je snel op je gemak zullen voelen. Er wordt uitgebreid uitgelegd hoe jullie het beste kunnen staan, zodat jullie relaxed comfortabel op beeld verschijnen.

Communicatie

Als bruiloft fotograaf is goede communicatie essentieel. Met sterke communicatie weten mensen wat ze kunnen verwachten, en bewegen ze flexibel mee met de ideeën van een fotograaf. Een trouwfotograaf is in staat om grote groepen mensen mooi, geordend én spontaan in beeld te krijgen. Hij of zij instrueert vlot wat voor foto er gemaakt wordt en wat er van jullie gasten verwacht wordt. Ook werkt een trouwfotograaf vaak samen met een second shooter. Deze fotograaf voert ondersteunende taken uit en fotografeert vaak vanuit een andere hoek. Regelmatig communiceren de professionals via een oortje, waarmee ze elkaar instructies en opdrachten geven. Samen werken de fotografen aan de perfecte fotoreeks.

Organiseren

Een ervaren bruiloft fotograaf is een ster in organisatie. De fotograaf spot de ideale plekjes voor groepsfoto’s en brengt de juiste ideeën in op de juiste momenten. Dit resulteert in vele series spontane, maar tóch geordende plaatjes met gaaf licht en mooie composities. Hiermee voorkomt de fotograaf rommelig-ogende foto’s en werkt hij samen met jullie gasten aan mooie plaatjes waar jullie een leven lang van kunnen genieten.

Anticipatie bruiloft fotograaf

Anticipatie

Ook anticipatie is van groot belang als bruiloft fotograaf. Er gebeurt zoveel in een korte tijd; hier dient een fotograaf van op de hoogte te zijn! Een trouwfotograaf denkt de hele dag 2 stappen vooruit. Hij of zij weet als geen ander hoe belangrijk anticipatie is en staat bij de belangrijke momenten al minutenlang klaar om de perfecte foto te schieten. Hieronder bespreken we de voordelen van goed anticiperen.

Ervaring

Een professionele bruiloft fotograaf is het hele jaar door bezig met bruiloften. Als geen ander weet de fotograaf hoe een trouwdag verloopt, welke composities en belichting goed werken op verschillende locaties, wanneer er foto’s gemaakt moeten worden en hoe verschillende type mensen reageren op de camera. Door zijn ervaring kan de fotograaf snel inspelen op verschillende situaties.

Trouwen in een kerk, bruiloft plannen

Voorbereiding

Een trouwfotograaf weet als geen ander hoe belangrijk een goede voorbereiding is. De fotograaf houdt rekening met het licht en de weersomstandigheden en neemt aan de hand daarvan apparatuur mee die deze omstandigheden ondersteunen. Ook met de locatie en tijd wordt rekening gehouden. Is het een donkere locatie, of is er juist veel lichtval? Welke plekken in de ruimte zijn geschikt voor het langdurig klikken van foto’s? Hoeveel tijd is er voor het maken van foto’s tijdens de ceremonie? De fotograaf houdt nauwkeurig de planning bij en weet welke momenten de aankomende uren zullen plaatsvinden. Van tevoren bedenkt de fotograaf welke licht en welke composities passend zijn op deze momenten, waardoor de fotograaf goed voorbereid is als het moment aanbreekt. Hierdoor mist een ervaren trouwfotograaf geen enkel speciaal moment!

Oplossingsgericht denken

Je kunt er vanuit gaan dat geen enkele trouwdag vlekkeloos verloopt. De dag heeft een strakke planning; natuurlijk gaan er wel eens dingen fout! Een bruiloft fotograaf weet dit. Hij of zij is getraind in oplossingsgericht denken. Te weinig tijd? De professional weet waar de prioriteiten liggen. Is er iets mis met de apparatuur? Ook hier weet de fotograaf raad mee. Kortom: geen tijd voor zorgen. Een ervaren trouwfotograaf bedenkt voor elk probleem een passende oplossing!

Visualisatie

Een trouwfotograaf denkt in pure beelden. Verandert het licht? De fotograaf denkt hier geen seconde over na. Binnen een mum van tijd heeft de fotograaf de instellingen van zijn camera aangepast. Het instellen van de camera en flitsers gaat immers al jarenlang op de automatische piloot.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het.

Portfolio bekijken

Over de auteur: Justin Manders

Bedankt voor het lezen van dit artikel! Laat mij vooral weten wat je wilt zien. Hier kan je mijn hele portfolio bekijken. Volgens mij heb ik het leukste beroep van de wereld. Samen met Nathalie fotografeer ik nu iets meer dan 7 jaar en ik heb het meeste geleerd door veel mensen te leren kennen. De camera vind ik dan ook maar een gereedschap en juist de mensen maken de foto.
Bekijk de 200 beste trouwfoto’s

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant