Dieren op een bruiloft | 30 Trouwfoto’s met dieren

Leestijd 8 Minuten

Gepubliceerd op: 18-11-2022Laatst bijgewerkt: 18-04-2023Door Categorieën: Bruiloft, Dieren, Trouwfotografie0 Reacties op Dieren op een bruiloft | 30 Trouwfoto’s met dierenTags: ,

Dieren op een bruiloft | 30 Trouwfoto’s met dieren

Leestijd 8 Minuten

Een mopshond in pak en vlinderdas die een dierenbruiloft bijwoont.

Trouwfoto’s van dieren op een bruiloft

Het betrekken van je huisdier bij je bruiloft kan een unieke en onvergetelijke ervaring zijn. Bruidsparen laten hun huisdier bijvoorbeeld fungeren als ringdrager, bloemenmeisje of schattig accessoire voor de foto’s. Het is belangrijk om vooraf te overleggen of huisdieren zijn toegestaan en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Met creatieve ideeën kan je je bruiloft nog specialer maken.

Honden

Honden zijn ontzettend populaire dieren op bruiloften en worden vaak betrokken bij de festiviteiten. Ze zijn vaak goed opgevoed en relaxed, wat betekent dat ze het leuk vinden om mee te doen aan de activiteiten, zolang het niet te druk is. Gedurende bijna de hele dag zijn ze aanwezig, behalve tijdens het trouwfeest.

Er zijn talloze manieren om je hond te betrekken bij je bruiloft, zoals het laten fungeren als ringdrager, bruidsjonker of gewoon als een schattig accessoire op de foto’s. Het is belangrijk om te onthouden dat het betrekken van je hond bij je bruiloft enige planning en voorbereiding vereist om ervoor te zorgen dat je hond zich op zijn gemak voelt en niet gestrest raakt. Zo moet je bijvoorbeeld overleggen of huisdieren zijn toegestaan op de locatie en moet je ervoor zorgen dat er voldoende voedsel, water en schaduw beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat je hond comfortabel blijft.

Kortom, honden zijn geweldige dieren om te betrekken bij je bruiloft en kunnen een leuke en vertederende toevoeging zijn aan de festiviteiten. Met de juiste voorbereiding en zorg kan het betrekken van je hond bij je bruiloft een onvergetelijke ervaring zijn voor jou, je partner en je geliefde huisdier.

Een zwarte mopshond die in een woonkamer staat op een dierenbruiloft.
Een vrouw die een trouwjurk aantrekt met een hond op een dierenbruiloft.
    Omschrijving: Een zwarte mopshond die een rode vlinderdas draagt tijdens een bruiloft in Dieren.
Een kleine hond die op een kleed staat tijdens een dierenbruiloft.
Een persoon met een hond die naast een potplant staat tijdens een bruiloft in Dieren.
Een hond die de bruiloftsschoenen besnuffelt.
Een close-up van een huskyhond met zijn mond open tijdens een dierenbruiloft.
Een bruid en verleidelijke met een husky op hun dierenbruiloft.
Een bruid in trouwjurk aait haar hond tijdens een dierenbruiloft.
Een zwart-witte hond zit op de jurk van een bruid tijdens een dierenbruiloft.
Een man aait een hond in een woonkamer vol warmte en vreugde.
Een vrouw die geniet van het gezelschap van een hond in een kamer.
Een bruid en bruidegom met een hond invloed op een patio.
Een vrouw houdt van een hond vast tijdens een bruiloftsreceptie.
Een vrouw die een hond vasthoudt in een keuken tijdens een dierenbruiloft.

Katten

Hoewel katten geliefde huisdieren zijn, worden ze zelden betrokken bij bruiloften vanwege hun onvoorspelbare aard en gevoeligheid voor drukte. Bruidsparen kiezen er meestal voor om hun kat niet mee te nemen naar de ceremonie of het feest. Toch zijn katten vaak wel aanwezig tijdens de voorbereidingen in de ochtend en vinden ze het heerlijk om op de bruidsjurk te liggen en hun nagels erin te zetten, wat soms voor hilarische momenten kan zorgen. Maar als het gaat om de bruiloft zelf, zijn katten meestal niet van de partij.

Een kleine kat zittend op een kleed in een gang tijdens een dierenbruiloft.
Een dier staat voor een witte trouwjurk.
Twee katten zitten op de trap tijdens een dierenbruiloft
Een grijze kat met groene ogen kijkend naar de camera.

Schapen

Schapen zijn misschien niet het eerste dier waar je aan denkt bij een bruiloft, maar soms komt het voor dat bruidsparen hun foto’s willen maken in een landelijke omgeving waar schapen rondlopen. Deze dieren staan meestal in een wei en eten gras, terwijl ze de wereld om zich heen schaapachtig aanstaren. Hoewel de meeste schapen niet dichtbij komen, zijn er soms een of twee schapen die nieuwsgierig zijn en dichterbij komen om te kijken wat er gaande is.

Als je graag een groepsfoto wilt maken met schapen op de achtergrond, is het handig om wat voer mee te nemen om hun aandacht te trekken. Zo kan je ervoor zorgen dat de schapen naar je toe komen en mogelijk zelfs een leuk accent geven aan je foto. Of je nu kiest voor een groepsfoto met schapen of niet, een landelijke omgeving met schapen kan zeker bijdragen aan de sfeer van je bruiloft.

Een bruid die een schaap aait tijdens een dierenbruiloft in een veld.
Een echtpaar op hun dierenbruiloft aait vrolijk een schaap in een weiland.

Ezels & Paarden

Ezels zijn dieren met een eigenzinnige persoonlijkheid en een sterk ontwikkelde nieuwsgierigheid. Als je besluit om een ezel te betrekken bij je bruiloft, weet dan dat het alle kanten op kan gaan. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Ezelactiviteiten op bruiloften zijn populair geworden, maar het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de ezel goed getraind is en comfortabel is in de omgeving waar de bruiloft plaatsvindt.

Paarden zijn vaak een betere keuze voor een kasteelbruiloft, terwijl ezels beter passen bij een boerderij- of festivalbruiloft. Het betrekken van dieren zoals ezels bij je bruiloft kan een leuke toevoeging zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze dieren alles zullen doen voor voedsel. Zorg er dus voor dat je genoeg traktaties bij de hand hebt om ze te verleiden om mee te werken. Met de juiste voorbereiding en zorg kan het betrekken van ezels bij je bruiloft een unieke en onvergetelijke ervaring zijn.

Een groep vrouwen geniet van een Dierenbruiloft in een veld, terwijl ze een ezel aaien.
Een groep vrouwen poseert met ezels in een veld tijdens een Dierenbruiloft.
Een bruid aait een paard voor een pand tijdens een dierenbruiloft.

Vogels

Vogels kunnen op een prachtige en unieke manier betrokken worden bij een bruiloft door de trouwringen aan te laten vliegen. Het is een prachtig gezicht om de vogel te zien vliegen terwijl hij de ringen in zijn klauwen vasthoudt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het trainen van vogels voor deze taak veel tijd en moeite kost en niet zonder risico’s is.

Hoewel het zeldzaam is, kunnen er situaties zijn waarin de vogel de ringen niet op de juiste manier aflevert en er met de ringen vandoor gaat. Dit kan een verontrustende en stressvolle situatie zijn voor het bruidspaar en de gasten. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vogel goed getraind is en dat er een backup plan is voor het geval er iets misgaat.

Als je toch besluit om een vogel te betrekken bij je bruiloft, zorg er dan voor dat je een professional inschakelt die ervaring heeft met het trainen van vogels voor deze taak en dat je alle veiligheidsmaatregelen hebt genomen om ervoor te zorgen dat de vogel en de ringen veilig zijn. Met de juiste planning en zorg kan het betrekken van vogels bij je bruiloft een prachtige en onvergetelijke ervaring zijn.

Een Amerikaanse zeearend zweeft sierlijk over een groep mensen die genieten van een vreugdevolle bijeenkomst, die doet denken aan een serene dierenbruiloft.
Een grijze papegaai zat op iemands hand tijdens een Dierenbruiloft.
Een haan, gekleed voor een dierenbruiloft, staat trots op een geplaveide patio.

~ Bonus ~

Insecten

De vlinder is een veelvoorkomend insect op bruiloften en wordt vaak geassocieerd met symboliek en tradities die passen bij de sfeer van deze bijzondere dag. Zo is er bijvoorbeeld de traditie om vlinders los te laten tijdens de ceremonie ter ere van een dierbare die er niet meer is. Het loslaten van vlinders symboliseert het vrijlaten van verdriet en het omarmen van vreugde en nieuwe kansen.

Daarnaast worden vlinders vaak gezien als gelukbrengers en worden ze gebruikt om het bruidspaar te zegenen en geluk te wensen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van vlindervormige decoraties of door de aanwezigheid van echte vlinders tijdens de ceremonie of het feest.

Vlinders zijn prachtige en kwetsbare wezens, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze op een verantwoorde manier worden betrokken bij de bruiloft. Als je overweegt om vlinders te betrekken bij je bruiloft, zorg er dan voor dat je de nodige informatie en richtlijnen opvolgt om ervoor te zorgen dat de vlinders veilig en comfortabel zijn. Met de juiste planning en aandacht kan het betrekken van vlinders bij je bruiloft een prachtige en symbolische toevoeging zijn.

Een prachtige smaragd geslepen verlovingsring die elegant op een houten tafel rust.
Een bruid en bruidegom presenteren een boeket in een schilderachtige tropische omgeving.
De trouwjurk van een vrouw krijgt onverwachte bezoeker in de vorm van een worm, wat een onverwachte wending geeft aan haar dierenbruiloft.
Tijdens een dierenbruiloft strijkt een prachtige vlinder sierlijk neer op een prachtige witte jurk.

Is er een dier mee op jullie bruiloft? Wat voor rol zal hij of zij hebben?
Laat
het weten in de reacties hier onder!

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant