Trouwen in Rotterdam | 5 prachtige Trouwlocaties + Tips

Leestijd 7 Minuten

Trouwen in Rotterdam | 5 prachtige Trouwlocaties + Tips

Leestijd 7 Minuten

Rotterdam

Trouwen in Rotterdam

Jaarlijks trouwen er circa 2.500 stellen in gemeente Rotterdam. Deze romantische havenstad is dé plek om je partner het jawoord te geven. In deze blog bespreken we alle ins en outs van trouwen in Rotterdam.

Een bruid en bruidegom kussen in een tunnel.

Waarom trouwen in Rotterdam?

Trouwen in deze dynamische wereldstad heeft veel pluspunten. Deze levendige stad staat onder andere bekend om zijn moderne architectuur, indrukwekkende haven, de maastunnel en het park bij de Euromast. We noemen Rotterdam niet voor niets het Manhattan aan de Maas!

Trouwen in de stad biedt voor ieder wat wils. Houd je bruiloft tussen de moderne architectuur, of op een bosrijke plek aan de rand van de stad. Ook voor een bruiloft aan het water zit je in Rotterdam goed: trouw aan de maas, uitkijkend op de moderne skyline van de stad! Zit je het liefst mídden in de stad, maar toch in de natuur? Trouw dan in een van de Rotterdamse stadsparken.

Trouwen in Rotterdam - Een bruid en bruidegom dalen sierlijk de trap af in een prachtig gebouw.

Trouwen in het stadhuis

De meeste koppels trouwen in het Rotterdamse stadhuis: Een statig pand, gebouwd in begin 1900. Het gebouw is een van de weinige vooroorlogse gebouwen die overeind is gebleven na de bombardementen van 1940. Het monument heeft een betonnen skelet met gevels van zandsteen en heeft kenmerken van de Romaanse, Byzantijnse en art-deco stijlen.

Een man houdt een toespraak voor een groep mensen in een zaal over Trouwen in Rotterdam.

Trouwzalen begane grond

Op de begane grond van het stadhuis bevinden zich twee trouwzalen. In de eerste trouwzaal is er ruimte voor 70 gasten. In de tweede zaal zijn er slechts 50 zitplaatsen. In beide zalen duurt de gehele ceremonie circa 30 minuten. In de twee ruimtes zijn muziekinstallaties beschikbaar waarop eigen gekozen muziek afgespeeld kan worden. Je kunt het huwelijk laten voltrekken door een eigen ambtenaar, of trouwambtenaar van de gemeente.

Kosten trouwzalen: Tussen de € 276,30 en € 396,80, afhankelijk van de dag en het tijdstip van de ceremonie.

Een groep mensen zittend op stoelen in een kamer met kroonluchters, hun Trouwen vierend in Rotterdam.
Een groep mensen zittend op stoelen in een kamer met zuilen en bogen, hun Trouwen vierend in Rotterdam.

Trouwzaal eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevindt zich de Burgerzaal met daarnaast een trouwzaal met 60 zitplaatsen. De zaal is prachtig gedecoreerd met gedetailleerde schilderingen en houtsnijwerk. De huwelijksvoltrekking in deze ruimte duurt ongeveer 60 minuten. Bij een trouwerij in deze ruimte kan er optioneel piano gespeeld worden door een professionele pianist.

Kosten Burgerzaal: Tussen de €789,90 en €1150,20, afhankelijk van de dag en het tijdstip van de ceremonie.

Een bruid en bruidegom die elkaar hartstochtelijk kussen tijdens hun huwelijksceremonie in een charmante kerk in Rotterdam.

Fotomogelijkheden bij het stadhuis

Naast de foto’s die geschoten worden tijdens de ceremonie, receptie en het feest, zijn er ook fantastische fotomogelijkheden in en rondom het stadhuis. In het stadhuis zelf vind je een mooie, grote trap die geschikt is voor een serie formele of informele groepsfoto’s met vrienden en familie. Ook is er in de tuin achter het stadhuis genoeg ruimte voor leuke foto’s in de openlucht.

5 prachtige trouwlocaties in Rotterdam

Trouw je liever op een andere locatie in de stad? Dat kan ook! In Rotterdam kun je sinds 2014 trouwen waar én wanneer je wilt. Door de stad heen zijn er vele, prachtige trouwlocaties beschikbaar waar jullie terecht kunnen. We bespreken 5 populaire trouwlocaties in Rotterdam.

Trouwen in Rotterdam, een bruid en bruidegom hand in hand in een kamer met mensen op de achtergrond.
Een man en vrouw vieren Trouwen in Rotterdam terwijl ze met een boot op een kade lopen.

Lommerrijk

Trouwen aan het water? Dat kan bij Lommerrijk aan de Bergse plas. Op deze unieke, historische locatie trouw je buiten onder de bomen, op de Landtong óf in de mooie Terraszaal (bij slecht weer). Ook in het laatste geval hoef je niet te treuren, ook in de terraszaal kijk je uit op de Bergse Plas.

Al bijna 140 jaar bezoeken Rotterdammers Lommerrijk vanwege de unieke, idyllische ligging aan de Bergse Plas in Rotterdam. Onze missie is om onze gasten méér te geven dan waar zij op hopen. Een oprechte glimlach, een extra attentie, meelopen naar de auto. Persoonlijke aandacht maakt alles mooier.”

Beschrijving: Een Trouwen in het bos ceremonie opstelling met houten stoelen en tonnen.
Een groep mensen genietend van een ijsje bij een karretje tijdens trouwfotografie.

Dudok in het Park

Midden in het populaire, Rotterdamse stadspark vind je deze DUDOK– vestiging in een prachtige monumentale villa. Het is de perfecte locatie voor een stadsbruiloft ín de natuur. In dit pand vind je de Park- en Zocherszaal en de Salon. Samen vormen ze de trouw, receptie en feestruimte waarin jullie huwelijk optimaal gevierd kan worden. Nog een pluspunt? Bij mooi weer kunnen jullie ook buiten trouwen in de prachtige tuin aan de villa.

Trouwen in een groene oase van rust, middenin het dynamische centrum van Rotterdam! Dudok in het park is een monumentale villa, gebouwd in 1750. Een authentiek pand met eigentijds interieur.”

Een groep mensen staat op een brug voor Het Koetshuis Rotterdam.
Trouwen in Rotterdam - Een bruid en bruidegom lopen door het gangpad op een bruiloft.

Het Koetshuis

Ook het Koetshuis is wederom een historische locatie in deze moderne stad. Bij aankomst voel je je direct speciaal: met een oprijlaan over de kasteelgracht bereik je het koetshuis. Binnen in het pand geniet je van prachtige details en grote, luxueuze kroonluchters. Het is de ideale locatie voor een romantische fairytalewedding.

Het Koetshuis stamt uit 1679 en heeft sindsdien verschillende functies bekleed. Bij Het Koetshuis staan je wensen centraal. Het zal jullie en de gasten op deze dag aan niets ontbreken, voor de uitvoering staat ons warm en professionele team garant.”

Een bruid en bruidegom staan op een kade voor een prachtig meer en omhelzen elkaar op hun trouwdag.
Zwart-wit trouwfotografie van een bruid en bruidegom knuffelend onder een boom.

De schone lei

Kun je niet kiezen tussen een trouwerij ín de natuur of tussen de gebouwen? Bij De Schone Lei krijg je allebei! Je trouwt ín het Kralingse bos met uitzicht op de Kralingse Plas met daarachter de moderne Rotterdamse skyline. Je krijgt letterlijk het beste van beide werelden! De Schone Lei biedt een mooie trouwzaal, maar biedt ook de gelegenheid om op de steiger of sloep te trouwen.

Zo’n speciale dag verdient alle aandacht en jullie trouwdag maken we op maat, zoveel mogelijk custommade, daar gaan we voor en dat doen we bij de Schone Lei met alle liefde.”

Een groot cruiseschip meerde aan op een Fotolocatie in Zuid-Holland.
Trouwen in Rotterdam - Een bruid en bruidegom staan op het dek van een cruiseschip.

SS Rotterdam

SS Rotterdam is een voormalig cruiseschip die over de hele wereld heeft gevaren. Op dit moment is het een hotel, Restaurant én locatie voor evenementen. Altijd al willen trouwen op het water? Dat kan in een van de twaalf luxueuze trouwzalen op het schip.

Onze medewerkers maken het verschil. Wat uw wensen ook zijn, iedereen aan boord heeft maar één doel: uw bijzondere dag onvergetelijk te maken. Gastvrijheid en hoffelijkheid zit in het DNA van ons schip én haar ‘bemanning.’”

Kosten: De prijzen van de benoemde locaties verschillen. Check voor de tarieven de websites van de locaties. In veel gevallen neem je contact op met een medewerker, waarna je meer informatie ontvangt.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant