Kant en klare speech bruiloft

Leestijd 6 Minuten

Gepubliceerd op: 17-12-2022Laatst bijgewerkt: 28-02-2023Door Categorieën: Bruiloft, Felicitaties, Liefde, Tips, Tradities, Trouwerij plannen0 ReactiesTags:

Kant en klare speech bruiloft

Leestijd 6 Minuten

speech bruiloft

Kant en klare speech voor een bruiloft

Voor familie & vrienden aan het bruidspaar

Wat leuk dat je gaat speechen. Het is enorm spannend om voor een grote groep mensen je hart te openen. Hieronder staan een aantal voorbeelden om je op weg te helpen. Heel veel succes!

Bruidsgasten Justin Manders Fotografie

Voorbeeld 1

Geachte [bruid/bruidegom] en [bruid/bruidegom],

Terwijl ik hier vandaag sta, kijkend naar jullie twee die jullie geloften uitwisselen en je inzetten voor een leven vol liefde en partnerschap, word ik overmand door emotie.

Ik ken [bruid/bruidegom] al [aantal] jaren, en in die tijd heb ik met eigen ogen de liefde en genegenheid gezien die [bruid/bruidegom] heeft voor [bruid/bruidegom]. Vanaf het moment dat ik [bruid/bruidegom] ontmoette, wist ik dat dit een speciale relatie was, een relatie die bedoeld was om een ​​leven lang mee te gaan.

Terwijl ik zie hoe jullie vandaag samenkomen in jullie levens, ben ik vervuld van vreugde en geluk. Ik ben zo dankbaar dat ik deel heb uitgemaakt van je reis en getuige ben geweest van de liefde die je deelt.

[Bruid/bruidegom] en [bruid/bruidegom], moge uw huwelijk gevuld zijn met liefde, gelach en geluk. Moge jullie elkaar steunen en aanmoedigen, en moge jullie liefde elke dag sterker worden.

Gefeliciteerd met deze prachtige gelegenheid. Ik wens jullie allebei het allerbeste bij het begin van jullie nieuwe leven samen.

Met liefde, [Jouw naam]

Voorbeeld 2

“Lieve familie, vrienden en bruidspaar,

Ik ben zo vereerd om hier vandaag te zijn om de vereniging van twee geweldige mensen (bruid en bruidegom) te vieren. Ze kennen elkaar al vele jaren en hun vriendschap is uitgegroeid tot iets heel moois.

Vandaag is een feestdag en ik weet zeker dat het paar een mix van emoties, geluk, vreugde en opwinding over de toekomst voelt. Om deze speciale dag te markeren, wil ik graag een paar woorden van advies geven.

Wees ten eerste altijd eerlijk tegen elkaar. Communiceer altijd je gevoelens en sta open om naar elkaar te luisteren. Respecteer elkaars mening en neem elkaar nooit als vanzelfsprekend aan.

Ten tweede, zorg ervoor dat je altijd tijd voor elkaar vrijmaakt. In de drukte van het leven is het gemakkelijk om te vergeten hoe belangrijk het is om tijd voor je partner te maken.

Ten derde, vergeet niet om samen te lachen en plezier te hebben. Het leven is te kort om het al te serieus te nemen.

Tot slot, mijn laatste advies is om nooit te vergeten waarom jullie samen zijn. Jullie zijn twee mensen die heel veel van elkaar houden, en dat is het belangrijkste.

Dus, voor (bruid en bruidegom), moge jullie huwelijk gevuld zijn met liefde, gelach en vreugde. Gefeliciteerd”

Boho trouwjurk

Voorbeeld 3

“Goedenavond iedereen,

Ik ben zo vereerd en blij om hier vandaag te zijn om deze prachtige verbintenis te vieren.

Ten eerste wil ik [bruid en bruidegom] bedanken dat ze me hier hebben en dat ze ons allemaal hebben uitgenodigd om deze speciale dag met hen te delen.

Toen [bruid en bruidegom] voor het eerst bij elkaar kwamen, merkte ik hoe gelukkig ze waren. Ze hadden een warmte om zich heen dat aanstekelijk was, en het was voor iedereen om hen heen duidelijk dat ze voor elkaar bestemd waren.

Sindsdien heb ik het genoegen gehad om hun liefde te zien groeien en bloeien. Ik heb de eer gehad om erbij te zijn toen ze voor het eerst ontmoeten, en nu om erbij te zijn dat ze vandaag “ja” tegen elkaar zeggen.

Deze dag is een bewijs van de kracht van hun liefde en hun toewijding aan elkaar. [Bruid en bruidegom], mogen de komende jaren gevuld zijn met liefde, vreugde en geluk.

Proost op het gelukkige paar!”

Trouwfotograaf

Voorbeeld 4

“Beste mensen,

Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie aanwezigheid vandaag om deze speciale gelegenheid te vieren.

Ik weet zeker dat jullie allemaal weten waarom we hier vanavond zijn. Onze twee speciale vrienden, [bruid] en [bruidegom] te zien trouwen en we zijn hier ook om ze met onze liefde en beste wensen op pad te sturen.

Ik heb het geluk gehad deze twee al vele jaren te kennen en ik kan zonder twijfel zeggen dat ze twee van de meest vriendelijke, zorgzame en attente mensen zijn die ik ken. Het is mooi om getuige te zijn van twee mensen die elkaar begrijpen en waarderen zoals [bruid] en [bruidegom] dat doen.

Het huwelijk is iets moois en ik ben zo ontroert om te zien hoe [bruid] en [bruidegom] samen aan deze nieuwe reis beginnen. Ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar met liefde, geduld en begrip komen ze overal doorheen.

Dus laten we allemaal het glas heffen op [bruid] en [bruidegom] en hen het allerbeste wensen in hun nieuwe leven samen! Gefeliciteerd!

Speech bruiloft

Advies voor een persoonlijke speech:

Een speech houden op een bruiloft is een spannende maar eervolle taak. Je wilt ervoor zorgen dat je het paar eert en je beste wensen voor hun toekomst samen deelt, maar je wilt er ook voor zorgen dat je de speech niet te lang maakt of iets ongepasts toevoegt. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je een geweldige speech houdt.

1. Denk na wat bij hun past

Begin met na te denken over het paar en hun relatie. Wat weet je over hen dat je in de speech kunt opnemen? Wat maakt hun relatie uniek? Gebruik deze informatie om een ​​speech te maken die gepersonaliseerd en zinvol is.

2. Organiseer

Maak een lijst van alle punten die je in de speech wilt maken. Geef ze prioriteit, zodat je weet welke eerst moeten komen en welke je kunt overslaan als je bijna geen tijd meer heeft.

3. Oefen

Oefen je spraak. Spreek het een paar keer hardop uit, zodat je vertrouwd kunt raken met de woorden. Het helpt ook om voor een spiegel of met vrienden te oefenen, zodat je feedback kunt krijgen over hoe het klinkt.

4. Maak grappen

Zorg dat je een paar grappige verhalen bij de hand hebt. Je hoeft niet de hele speech grappig te maken, maar een paar grappige anekdotes of grappen in je speech kunnen de spanning doorbreken.

Ga je zelf speechen en heb je vragen? Dan kan je dit vragen hieronder in de reacties.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 ben ik werkzaam als professionele fotograaf in het Westland. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool en blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van bijscholing en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Mijn specialisatie ligt in het vastleggen van trouwreportages, waarbij ik de unieke momenten en emoties op een prachtige manier weet vast te leggen. Als je vragen hebt over trouwen of fotografie, aarzel dan niet om mij te benaderen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant