Corona bruiloft | Maatregelingen (3-7-2022 bewerkt)

Leestijd 7,9 Minuten

Wat mag op een Corona bruiloft?

Wat mag op een Corona bruiloft?

NederlandGevallen vandaagActive gevallen
Nederland6,664117,727

NederlandBevestigdGevallen vandaagHersteldActive gevallen
Nederland8,210,6516,6648,070,532117,727

Huidige Coronamaatregelen voor jullie Corona bruiloft

Deze maatregelingen gelden vanaf:
Vrijdag, 25. februari tot heden
2022

Wanneer er iets veranderd plaatsen wij het dezelfde dag nog hier.

Op dit moment zijn er geen beperkingen door Corona bij trouwerijen!

De Corona maatregelingen:

 

De 1,5 meter maatregel

De basis regel om 1,5 meter afstand te houden is er niet meer.

Het Mondkapje

Mondkapjes zijn niet meer verplicht op bruiloften.

Het coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs is niet meer verplicht.

Vaste zitplaatsen

Vaste zitplaatsen zijn niet meer verplicht bij bruiloften.

Testen voor toegang

Testen is niet meer verplicht bij bruiloften.

Informatie rijksoverheid over een corona bruiloft
corona bruiloft

Maatregelen voor een Corona bruiloft
Tips & ideeën:

Bereid je Corona bruiloft voor

In de twee jaar dat wij corona bruiloften fotograferen hebben wij meerdere malen meegemaakt dat een corona bruiloft niet kon doorgaan. Zorg er daarom voor dat je de opties al in grote lijnen hebt klaar liggen. Denk bijvoorbeeld aan: draaiboek A en een draaiboek B. Met het doel om een back-up te hebben. Kijk naar de coronamaatregelen voor bruiloften die de vorige keren zijn toegepast om een beeld te krijgen.

De groepsfoto’s

Stel je voor: iedereen neemt anderhalve meter afstand van elkaar bij een groepsfoto. Dat ziet er allereerst niet vrolijk uit en ten tweede is de ervaring minder leuk. Het is dus iets wat je waarschijnlijk wil voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen hiervoor. Één daarvan is Photoshop. Met een statief wordt ieder huishouden apart fotografeert. Zo wordt later in Photoshop samengevoegd. Een voorbeeld zie je hier:

Een mailinglijst voor de Corona bruiloft

Om bijna iedereen in één keer snel een bericht te sturen, is het handig om dit alvast voor te bereiden. Denk aan een manier waardoor je snel aan iedereen een bericht kan sturen voor het geval dat iets snel moet veranderen in verband met de maatregelen voor een Corona bruiloft.

In veel mailprogramma’s kan je een mailgroep maken, maar als je hier niet uitkomt kan je dit ook handmatig doen. Zo plak de mails in het programma en voeg je er een puntkomma aan toe. Dit kan je makkelijk achter elkaar plaatsen. Bijvoorbeeld: Voornaamachternaam1@domein.nl; voornaamachternaam2@domein.nl; voornaamachternaam3@domein.nl;. Je zet trouwens iedereen in de Bcc (blind carbon copy) zodat je niet iedereens mail deelt met elkaar. Vraag in de mail om familie en vrienden te laten reageren, zodat je zeker weet dat ze het hebben gelezen.

corona bruiloft

Voorwaarden van de leveranciers

Stel dat jullie de corona bruiloft moeten verplaatsen of annuleren, dan zijn de voorwaarden bij coronamaatregelen voor bruiloften erg verschillend. Sommige doen dit kosteloos maar andere rekenen hier kosten voor. Met het gevolg dat jullie onaangenaam verrast worden en een nare bijsmaak krijgt bij de trouwlocatie. Dus vraag van te voren wat de voorwaarden zijn van iedere leverancier. Zo komen jullie niet voor verrassingen te staan.

Alternatieven opties van locaties

Iedere trouwlocatie gaat anders om met de coronamaatregelen voor bruiloften. Je kan er bijvoorbeeld rekening mee houden dat er op de ene trouwlocatie meer mensen mogen dan bij andere. Dit komt zowel door de grootte van de trouwlocatie als de buiten ruimte. Vraag daarom ook naar de inrichting van de ceremonie ruimte. Soms worden alle stoelen anderhalve meter uit elkaar gezet en andere keren zijn de huishoudens nog bij elkaar. Het is dus ook handig om dit na te vragen.

corona bruiloft

Verschillende gastenlijsten

Ter illustratie: Na de persconferentie mogen er door de coronamaatregelen voor bruiloften geen 100 mensen meer, maar 50 mensen komen op de corona bruiloft. Dit kan een paar weken voor jullie corona bruiloft anders zijn. Dit willen jullie dan het liefst zo snel mogelijk delen met de gasten, zodat ze niet op het laatste moment teleurgesteld worden. Met andere woorden, zijn verschillende gastenlijsten erg handig om niet op het laatste moment te hoeven stressen.

Streaming service op de Corona bruiloft

Weliswaar is het leuker om elkaar in het echt te zien, echter is live streamen van je trouwerij een mooi uitkomst. Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren. Om te beginnen met een professionele streaming dienst. Deze keuze is voor grote groepen en heeft een hogere kwaliteit dan de andere optie. Wanneer bijvoorbeeld alleen een opa en oma niet kunnen komen zien wij dat videobellen al goed genoeg is.

corona bruiloft

Change the date kaarten

Denk aan een save the date kaart maar dan voor een andere datum. Echter kan het zijn dat je datum weer veranderd. Dan vraag je misschien af hoe je kan voorkomen dat je over een tijdje weer kaarten moet versturen. Het antwoord: Plaats een QR-code in de kaart om e-mails te werven of laat ze aanmelden in een facebook groep.

Corona Bruiloften

Aangezien de coronamaatregelingen voor bruiloften continu aangepast worden zal ik deze pagina blijven bijwerken. Zo blijven jullie bij met recente informatie. Terugblikkend zie ik de meeste bruiloften met weinig verschil in vergelijking met een corona bruiloft zonder pandemie. Ik zie dat mensen weer willen leven en dat een trouwerij vaak een hele verademing is. Een trouwerij zonder feest? Zo zijn wij niet getrouwd!

corona bruiloft

Gaan jullie trouwen of hebben jullie een Corona bruiloft gehad? Graag hoor ik jullie ervaring in de reacties onder de pagina.

Corona bruiloft cijfers

LandGevallen vandaagActive gevallen
Nederland6,664117,727

Corona bruiloft cijfers

LandBevestigdGevallen vandaagHersteldActive gevallen
Nederland8,210,6516,6648,070,532117,727

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het.

200 beste trouwfoto’s

About the Author: Justin Manders

Bedankt voor het lezen van dit artikel! Laat mij vooral weten wat je wil zien. Je kan ook de portfolio bekijken. Naast trouwfotografie heb ik een kleine studio waar ik mij met fotografie vermaak, drink ik iets te veel koffie en hou ik van een goed gesprek. Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat en wat leven brengt op deze website.
Bekijk de 200 beste trouwfoto’s

Leave A Comment

Ga naar de bovenkant