Schrijf je fotografen of fotograven?

Leestijd 1 Minuten

Gepubliceerd op: 14-11-2022Laatst bijgewerkt: 22-12-2022Door Categorieën: Trouwfotografie0 Reacties

Schrijf je fotografen of fotograven?

Leestijd 1 Minuten

Pen voor het schrijven van gelofte

Het meervoud van fotograaf is fotografen.

De reden hiervoor is omdat het woord van het Oudgrieks is afgeleid. Bij Griekse woorden die eindigen op een f blijft de f ook staan in meervoud.

Fotograaf komt van het Griekse woord φωτογράφος (fotográfos). Het woord fotograaf betekend “Zij die met licht schrijven”

  • Licht, φως (fós)
  • Schrijven, γράφω (grápso)

De term is in het begin van de 19e eeuw bedacht om iemand aan te duiden die foto’s maakt, wat afbeeldingen zijn die door het opnemen van licht op een lichtgevoelig medium zoals film of een digitale sensor worden vastgelegd.

Hoe een fotograaf met licht schrijft:

Een fotograaf schrijft met licht door middel van bestaand licht of flitslicht. Hierbij kan de fotograaf de lichtgevoeligheid aanpassen van het negatief of de sensor. De doorvoer van licht kan beperkt worden door de diafragma en de duur van het licht kan bepaalt worden door middel van de sluiter.

Canon r6 camera

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 ben ik werkzaam als professionele fotograaf in het Westland. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool en blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van bijscholing en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Mijn specialisatie ligt in het vastleggen van trouwreportages, waarbij ik de unieke momenten en emoties op een prachtige manier weet vast te leggen. Als je vragen hebt over trouwen of fotografie, aarzel dan niet om mij te benaderen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant