Schrijf je fotografen of fotograven?

Leestijd 1 Minuten

Gepubliceerd op: 14-11-2022Laatst bijgewerkt: 22-12-2022Door Categorieën: Trouwfotografie0 Reacties op Schrijf je fotografen of fotograven?

Schrijf je fotografen of fotograven?

Leestijd 1 Minuten

Een persoon die naast een notitieboekje trouwgeloftes aan het noteren is.

Het meervoud van fotograaf is fotografen.

De reden hiervoor is omdat het woord van het Oudgrieks is afgeleid. Bij Griekse woorden die eindigen op een f blijft de f ook staan in meervoud.

Fotograaf komt van het Griekse woord φωτογράφος (fotográfos). Het woord fotograaf betekend “Zij die met licht schrijven”

  • Licht, φως (fós)
  • Schrijven, γράφω (grápso)

De term is in het begin van de 19e eeuw bedacht om iemand aan te duiden die foto’s maakt, wat afbeeldingen zijn die door het opnemen van licht op een lichtgevoelig medium zoals film of een digitale sensor worden vastgelegd.

Hoe een fotograaf met licht schrijft:

Een fotograaf schrijft met licht door middel van bestaand licht of flitslicht. Hierbij kan de fotograaf de lichtgevoeligheid aanpassen van het negatief of de sensor. De doorvoer van licht kan beperkt worden door de diafragma en de duur van het licht kan bepaalt worden door middel van de sluiter.

Een Canon DSLR-camera met een flitser eraan, perfect voor professionele fotografen op Instagram.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant