Speldjes vs. Magneetjes: De beste keuze voor Bruiloftscorsages

Leestijd 3 Minuten

Ontspan met je favoriete drankje en laat ons je meenemen op een betoverend avontuur door de fascinerende wereld van corsagespeldjes! Je denkt misschien: “Corsagespeldjes? Dat klinkt als het minst opwindende onderdeel van een bruiloft!” Maar wees voorbereid om versteld te staan, want we gaan je laten zien waarom speldjes eigenlijk de stille helden zijn van je grote dag!

Poses voor bruidspaar Justin Manders Fotografie

Waarom magneten geen goede keuze zijn voor corsages

Stel je eens voor: je hebt wekenlang voorbereid, de grote dag is eindelijk aangebroken en iedereen ziet er fantastisch uit… totdat je corsage plotseling op de grond valt. Daar liggen de prachtige bloemen, eenzaam en verlaten. En waarom? Omdat iemand je heeft verteld dat magneten de beste optie zijn voor het bevestigen van corsages. Helaas blijken magneten niet geschikt te zijn voor deze toepassing.

Corsages met magneetjes kunnen van je pak afvallen bij:

De Begroetingsknuffel: Enthousiaste vrienden en familieleden kunnen je corsage loswrikken bij hun poging om je stevig te omhelzen.

De Feestelijke Dans: Intense dansbewegingen, vooral bij de openingsdans, kunnen ervoor zorgen dat je corsage loskomt.

Het Poseren voor Foto’s: Tijdens de fotoshoot bij bijvoorbeeld de dip of omdat jullie tegen elkaar aan gaan.

Topzware Corsage: Als je corsage bijzonder groot of zwaar is, kan de zwaartekracht ervoor zorgen dat hij gaat kantelen en uiteindelijk valt.

De Windvlaag: Een onverwachte windvlaag, bijvoorbeeld bij het rijden in een cabriolet of staan op een winderige locatie, kan je corsage losrukken.

Het Zwaaimoment: Wanneer je zwaait naar de menigte of gewoon een gebaar maakt tijdens een gesprek, kan de snelle beweging je corsage losmaken.

De Speldjes

Maak je geen zorgen, want hier zijn de speldjes om de dag te redden! Deze kleine, glinsterende helden worden vaak over het hoofd gezien, maar ze zijn absoluut van onschatbare waarde. Maar waarom zijn ze eigenlijk zo geweldig, vraag je je af? Nou, ten eerste zorgen ze ervoor dat je corsage stevig op zijn plaats blijft zitten. Ze zijn uiterst betrouwbaar in het voorkomen van een valpartij van de prachtige bloemen die je zorgvuldig hebt uitgekozen.

Corsage

Speldjes en Gaatjes

En die gaatjes die ze maken? Ze zijn zo minimaal dat je ze amper opmerkt. Ze zijn zo klein dat zelfs de meest deskundige detective met een vergrootglas ze niet zou kunnen zien. Bovendien zijn speldjes praktisch gewichtloos. Dus als je denkt dat je extra gewicht met je meedraagt, dan heb je het absoluut mis!

Magneetjes werken vaak niet

Maar waarom raden bloemisten dan vaak magneetjes aan? Dat is een goede vraag! Het is eigenlijk vrij eenvoudig: ze lijken handiger en moderner. Maar de realiteit is vaak minder glamoureus. Zwaartekracht is de grootste vijanden van die kleine magneetjes, en vaker wel dan niet leidt dit tot het vallen van corsages.

Geen zorgen, ga voor de beste optie!

Met speldjes hoef je je op je grote dag geen zorgen te maken over één ding. En laten we eerlijk zijn, een beetje minder stress zou voor iedereen welkom zijn, toch? De keuze voor speldjes is een klein, maar belangrijk detail dat ervoor zal zorgen dat je dag soepel verloopt.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 ben ik werkzaam als professionele fotograaf in het Westland. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool en blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van bijscholing en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Mijn specialisatie ligt in het vastleggen van trouwreportages, waarbij ik de unieke momenten en emoties op een prachtige manier weet vast te leggen. Als je vragen hebt over trouwen of fotografie, aarzel dan niet om mij te benaderen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant