Je bent verloofd! 5 dingen die je niet wil vergeten

Leestijd 3 Minuten

Gepubliceerd op: 21-04-2022Laatst bijgewerkt: 15-11-2022Door Categorieën: Trouwfotografie, Verloving0 Reacties op Je bent verloofd! 5 dingen die je niet wil vergetenTags:

Je bent verloofd! 5 dingen die je niet wil vergeten

Leestijd 3 Minuten

Een man en vrouw houden champagneglazen vast op een buitenbruiloft waar ze zojuist verloofd zijn.

Je bent verloofd! Dit zijn de volgende stappen

Gefeliciteerd! Je bent verloofd. Jullie gaan officieel trouwen. In dit artikel bespreken we alle ins en outs van verloofd zijn, en wat er geregeld moet worden voor het huwelijk.

Wat houd verloven in?

Een koppel is verloofd als ze beide ingestemd hebben om met elkaar te trouwen. Dit gebeurt aan de hand van een huwelijksaanzoek. Eén persoon neemt het initiatief en doet een huwelijksaanzoek. De ander accepteert dit of wijst dit af. Een huwelijksaanzoek kent geen officiële richtlijn. Je doet dit zo groots als je zelf prettig vindt.

Kies jullie trouwdatum

Wanneer jullie beginnen met plannen is de eerste keuze het kiezen van de trouwdatum. De dagen wat het meest gekozen wordt zijn de vrijdag en zaterdag. Het hoog seizoen is vanaf mei tot september. Hou daarom rekening met de drukte en wees er vooral op tijd bij het boeken van jullie leveranciers als de trouwdag tussen deze maanden is.

Een close-up van een verloofde diamanten verlovingsring op een zwarte achtergrond.

De verlovingsring

Een verlovingsring wordt aan de ander gegeven tijdens een aanzoek. In de meeste gevallen geeft de man de ring aan de vrouw. Als de ander het aanzoek accepteert wordt de verloving verzegeld met de ring. De ring laat aan de buitenwereld zien dat de ander officieel bezet is. De verlovingsring wordt gedragen aan de linkerhand.

Het verschil tussen een trouw- en verlovingsring

Een trouwring is niet hetzelfde als een verlovingsring. Een verlovingsring wordt gedragen vanaf de verloving tot aan de trouwdag. Op de trouwdag zelf worden de trouwringen tevoorschijn gehaald. Deze schuift het paar om elkaars vinger. Een trouw- en verlovingsring kunnen gekocht worden als set. Het is niet verplicht om een verlovingsring te schenken. Sommige stellen kiezen ervoor om alleen een trouwring aan te schaffen.

Een man doet een ring aan de vinger van een vrouw.

Hoelang blijf je verloofd?

Je blijft verloofd tot je elkaar het jawoord geeft aan het altaar. Het ligt er dus aan hoe snel je gaat trouwen. Dit kan één jaar, maar ook 3 jaar duren. Dit hangt volledig af van de omstandigheden.

Een verliefd stel geniet van een romantische loveshoot op het zandstrand.

De verlovingsshoot

Met een verlovingsshoot wordt de verloving gevierd. Tijdens een shoot op zelf gekozen locatie wordt jullie liefde in beeld gebracht. Jullie maken kennis met de camera, kunnen genieten en ontspannen en er worden mooie plaatjes geschoten. Het is een leuk aandenken aan deze fase van jullie relatie.

Een verloofd briefje op een spiegel dat zegt dat ik van je hou.

Verlovingskaarten versturen

Met een verlovingskaart breng je je familie en vrienden op de hoogte van de verloving. Op een verlovingskaart vermeldt je jullie naam én de datum van de verloving. Sommige stellen vieren ook een verlovingsfeest; dit wordt in dat geval ook op de kaart vermeld.

Een verloofde snoepbuffettafel met roze en witte decoraties.

Ondertrouw aanvraag doen

Voordat je elkaar het jawoord geeft, ga je in ondertrouw. Dit klinkt ingewikkeld, maar valt gelukkig reuze mee. Tijdens een ondertrouwaanvraag geven jullie alle benodigde gegevens door aan de gemeente. Aan de hand van deze gegevens bepaalt de gemeente of jullie mogen trouwen. Nadat de gemeente het verzoek heeft geaccepteerd hebben jullie officieel groen licht om het huwelijksbootje in te stappen. Meer weten over een ondertrouwaanvraag? Klik dan hier.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant