Bruiloft plannen? Zover van te voren plan je iedere leverancier

Leestijd 4 Minuten

Bruiloft plannen? Zover van te voren plan je iedere leverancier

Leestijd 4 Minuten

Een bruid in Den Haag doet haar make-up op voor een spiegel.

Hoelang duurt het plannen van een trouwerij?

Een trouwerij plannen neemt tijd in beslag. Het is absoluut niet uitzonderlijk om langer dan een jaar verloofd te zijn voor de trouwdag aanbreekt. Hieronder bespreken we de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden voor de bruiloft.

Hoe snel kan je trouwen?

Als jullie vandaag zo snel mogelijk willen trouwen duurt het minimaal twee weken. Dit komt omdat de ondertrouw twee weken duurt.

Dit hebben wij zelf mee mogen maken bij een bruiloft. Het was bijna een complete bruiloft. Zelfs de trouwjurk was geregeld. Het enige wat niet geregeld was waren de trouwringen, die had het bruidspaar uit een speelgoedautomaat.

Willen jullie ruim op tijd zijn dan zijn dit de tijden die je kan aanhouden:

Een bruid verkleedt zich voor haar bruiloft in een hotelkamer, bruiloft plannen

Trouwjurk aanschaffen

Het uitzoeken van een trouwjurk doe je minimaal 10 maanden voor je trouwdag. Dit klinkt als een ruim tijdsbestek, maar is noodzakelijk om jouw droomjurk op maat te bestellen en (eventueel) te vermaken. Als je last-minute een jurk uitzoekt heb je minder keuze, minder maten en geen ruimte voor aanpassingen.

Een man in een blauw pak poseert voor een foto op een bruiloft.

Trouwpak uitzoeken

Ook de bruidegom heeft een mooie outfit nodig. Neem hier ook ruim de tijd voor, en kies het pak minimaal 7 maanden voor de bruiloft uit zodat het pak op maat besteld kan worden bij jullie bruiloft plannen

Een bruiloftsceremonie opgezet op het strand.

Trouwlocatie regelen

Ook de trouwlocatie boek je minstens 12 tot 7 maanden voor de grote dag aanbreekt. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat de door jou uitgekozen locatie al geboekt is op die dag. Om deze reden is het boeken van een trouwlocatie een van de eerste zaken die je regelt voor de grote dag.

Een zwart-witfoto van een huwelijksceremonie in een kerk.

Uitnodigingen versturen

Verstuur de uitnodigingen direct na het vastleggen van de trouwlocatie. Hoe eerder jullie de uitnodigingen versturen, hoe meer mensen aanwezig kunnen zijn op het feest. Ook hebben jullie zo snel zicht op het aantal gasten die zullen komen.

Een bruiloftscollage van foto's van bruiden en bruidegommen.

Trouwfotograaf boeken

Een trouwfotograaf boek je het liefst zo snel mogelijk. Houd minimaal 7 maanden van te voren aan om te garanderen dat de fotograaf plek heeft in zijn of haar agenda. Als je korter van te voren op zoek gaat, is er een grotere kans dat de meest ervaren trouwfotograven volgeboekt zitten.

Een vrouw die voor de spiegel haar bruidsmake-up laat doen.

Haar en make-up

Op de trouwdag wil je er sprankelend uitzien. Ga daarom op tijd op zoek naar een goede visagiste en kapper. Plan minimaal 5 maanden voor de grote dag een afspraak in. Je kunt ook een proefafspraak inplannen om kennis te maken met de diensten die de kapper of visagiste biedt. Zo ben je ervan verzekerd dat er een stijl tussen zit die je mooi vindt. Ook de bruidegom kan het beste zo snel mogelijk een kappersafspraak inplannen.

    Beschrijving: Een lange tafel opgezet voor een bruiloftsfeest.

Catering

Vaak boek je bij de trouwlocatie eten en drinken bij. Houd je echter een bruiloft op eigen grond of in een bos, dan boek je wél zelf catering bij. Doe dit zo’n 6 maanden van tevoren zodat je keuze hebt uit meerdere cateringbedrijven.

Een bruid en bruidegom zitten vrolijk op een bank in een prachtig versierde bakstenen kamer terwijl ze hun bruiloft plannen.

Bloemen

Bij een bruiloft horen bloemen. Niet alleen voor het bruidsboeket, maar ook als accessoires aan het altaar of op de tafels. Ook dit regel je zo’n 3 tot 4 maanden van te voren.

Beschrijving: Een drielaagse bruiloftstaart met bloemen bovenop.

Bruidstaart

Een bruidstaart van een banketbakker bestel je 8 tot 9 maanden voor de trouwdag. Ook plan je een proeverij in waar je verschillende taartsmaken proeft om er achter te komen welke smaken jullie willen verwerken in de taart.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant