Bruiloft plannen? Zover van te voren plan je iedere leverancier

Leestijd 4 Minuten

Gepubliceerd op: 16-04-2022Laatst bijgewerkt: 30-07-2022Door Categorieën: Bruiloft, Ondertrouw, Trouwfotografie, Verloving0 ReactiesTags:

Bruiloft plannen? Zover van te voren plan je iedere leverancier

Leestijd 4 Minuten

Bruid kijkt in spiegel

Hoelang duurt het plannen van een trouwerij?

Een trouwerij plannen neemt tijd in beslag. Het is absoluut niet uitzonderlijk om langer dan een jaar verloofd te zijn voor de trouwdag aanbreekt. Hieronder bespreken we de belangrijkste zaken die geregeld moeten worden voor de bruiloft.

Hoe snel kan je trouwen?

Als jullie vandaag zo snel mogelijk willen trouwen duurt het minimaal twee weken. Dit komt omdat de ondertrouw twee weken duurt.

Dit hebben wij zelf mee mogen maken bij een bruiloft. Het was bijna een complete bruiloft. Zelfs de trouwjurk was geregeld. Het enige wat niet geregeld was waren de trouwringen, die had het bruidspaar uit een speelgoedautomaat.

Willen jullie ruim op tijd zijn dan zijn dit de tijden die je kan aanhouden:

Bruidsjurk aandoen

Trouwjurk aanschaffen

Het uitzoeken van een trouwjurk doe je minimaal 10 maanden voor je trouwdag. Dit klinkt als een ruim tijdsbestek, maar is noodzakelijk om jouw droomjurk op maat te bestellen en (eventueel) te vermaken. Als je last-minute een jurk uitzoekt heb je minder keuze, minder maten en geen ruimte voor aanpassingen.

Trouwpak uitzoeken

Ook de bruidegom heeft een mooie outfit nodig. Neem hier ook ruim de tijd voor, en kies het pak minimaal 7 maanden voor de bruiloft uit zodat het pak op maat besteld kan worden bij jullie bruiloft plannen

trouwlocatie aan het strand

Trouwlocatie regelen

Ook de trouwlocatie boek je minstens 12 tot 7 maanden voor de grote dag aanbreekt. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat de door jou uitgekozen locatie al geboekt is op die dag. Om deze reden is het boeken van een trouwlocatie een van de eerste zaken die je regelt voor de grote dag.

Trouwen in een kerk, bruiloft plannen

Uitnodigingen versturen

Verstuur de uitnodigingen direct na het vastleggen van de trouwlocatie. Hoe eerder jullie de uitnodigingen versturen, hoe meer mensen aanwezig kunnen zijn op het feest. Ook hebben jullie zo snel zicht op het aantal gasten die zullen komen.

Trouwfotograaf portfolio bij het bruiloft plannen

Trouwfotograaf boeken

Een trouwfotograaf boek je het liefst zo snel mogelijk. Houd minimaal 7 maanden van te voren aan om te garanderen dat de fotograaf plek heeft in zijn of haar agenda. Als je korter van te voren op zoek gaat, is er een grotere kans dat de meest ervaren trouwfotograven volgeboekt zitten.

Bruidsmake-up

Haar en make-up

Op de trouwdag wil je er sprankelend uitzien. Ga daarom op tijd op zoek naar een goede visagiste en kapper. Plan minimaal 5 maanden voor de grote dag een afspraak in. Je kunt ook een proefafspraak inplannen om kennis te maken met de diensten die de kapper of visagiste biedt. Zo ben je ervan verzekerd dat er een stijl tussen zit die je mooi vindt. Ook de bruidegom kan het beste zo snel mogelijk een kappersafspraak inplannen.

bruiloft plannen in het koetshuis in rotterdam

Catering

Vaak boek je bij de trouwlocatie eten en drinken bij. Houd je echter een bruiloft op eigen grond of in een bos, dan boek je wél zelf catering bij. Doe dit zo’n 6 maanden van tevoren zodat je keuze hebt uit meerdere cateringbedrijven.

Bruidsboeket zachte kleuren

Bloemen

Bij een bruiloft horen bloemen. Niet alleen voor het bruidsboeket, maar ook als accessoires aan het altaar of op de tafels. Ook dit regel je zo’n 3 tot 4 maanden van te voren.

Naked bruidtaart met eetbaar bladgoud

Bruidstaart

Een bruidstaart van een banketbakker bestel je 8 tot 9 maanden voor de trouwdag. Ook plan je een proeverij in waar je verschillende taartsmaken proeft om er achter te komen welke smaken jullie willen verwerken in de taart.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 ben ik werkzaam als professionele fotograaf in het Westland. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool en blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van bijscholing en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Mijn specialisatie ligt in het vastleggen van trouwreportages, waarbij ik de unieke momenten en emoties op een prachtige manier weet vast te leggen. Als je vragen hebt over trouwen of fotografie, aarzel dan niet om mij te benaderen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant