Trouwreportage tijden | Hoelaat te starten en eindigen

Leestijd 4 Minuten

Trouwreportage tijden | Hoelaat te starten en eindigen

Leestijd 4 Minuten

Trouwreportage

De Trouwreportage

Een trouwreportage is één van de weinige dingen die jullie overhouden aan jullie trouwdag. Zo laat het jullie de momenten herleven maar ook de gebeurtenissen zien die jullie misschien wel hebt gemist.

In dit artikel geef ik jullie wat handige tips om de trouwreportage op een goede tijd te laten beginnen en eindigen. Ook nemen wij door welke locaties goed werken om de mooiste trouwfoto’s te maken.

Een bruid en bruidegom staan op het CONTACT van een huis.

De beste tijd om een trouwreportage te beginnen.

Als jullie twijfelen om later starten of eerder te eindigen onthoud dan dat jullie op de dag vrijwel altijd een uur erbij kan boeken, maar niet andersom.

1. Één uur voordat de trouwjurk aangaat.

De beste tijd om te beginnen met fotograferen is één uur voordat de bruid in de trouwjurk stapt. Zo zijn jullie niet te vroeg en niet te laat, want het haar en make-up duurt vaak zo’n 1.5 a 2 uur wat zonde is van de tijd. In het uur voordat de jurk wordt aangetrokken zullen de volgende dingen gefotografeerd worden:

  • De trouwjurk, pak & schoenen
  • Haar & Make-up
  • De voorbereidingen
  • De sfeer
  • Sieraden
  • Kaarten
  • Familie & vrienden
  • Alle momenten
  • Eventueel First Look vader

2. First Look

Al gaat onze voorkeur uit om de reportage te beginnen één uur voor de trouwjurk aangaat. Is de First look ook een goed moment om te beginnen fotograferen. Zo hebben jullie niet de voorbereiding maar wel een moment wat aanvoelt als een start van de trouwdag.

Op twee locaties beginnen

Beginnen jullie op twee verschillende plekken dan is een second shooter handig, maar als jullie één trouwfotograaf hebben kan hij of zij het beste eerst beginnen bij de bruidegom en doorreizen naar de bruid. Dit is het handigst bij zowel de first look bij de bruid als bij de ceremonie.

Beschrijving: Een bruid en bruidegom lopen met trouwdag.

De beste tijd om de trouwreportage eindigen.


Zonsondergang

Aan de hand van het seizoen is een zonsondergang een mooi moment om te eindigen. Om te kijken hoelaat de zon ondergaat kan in google bijvoorbeeld: “zonsondergang 1 juni 2022” intypen en krijgen jullie gelijk de zonsondergangtijd te zien.


Het diner

Wanneer iedereen aan tafel gaat en er zijn verder geen speeches dan is het diner een goed moment om de trouwreportage te eindigen.

De openingsdans

Wanneer jullie een openingsdans hebben dan is dat een leuke afsluiter van de trouwreportage. Zo eindig het reportage met het begin van het feest.

Het Feest

Jullie kunnen er ook voor kiezen om te eindigen wanneer het feest eindigt of om één uur van het feest te laten fotografen zodat jullie ook de sfeer hebben.

Een bruid en bruidegom aan tafel tijdens hun trouwreportage in een pakhuis.

Het kiezen van een fotolocatie

een goede fotolocatie

Zoeken naar een goede locatie kan uitdagend zijn maar met deze tips is het vrij eenvoudig.

1. Ga voor een fotolocatie met veel variatie. Denk bijvoorbeeld aan een locatie waar de achtergrond verschillend is zoals een botanische tuin of een boerderij. Ook een bos kan veel verschillende achtergronden geven zolang er maar verschillende planten en bomen zijn.

2. Kies voor een locatie wat anders is dan trouwlocatie want op de trouwlocatie zelf zullen er al foto’s gemaakt worden.

3. Kijk wat er op de route ligt zodat je dichtbij trouwlocatie bent aan het einde van de fotoshoot. Dit scheelt onnodige stress.

Een bruid en bruidegom staan voor een industrieel gebouw in Fotolocaties zuid holland.

Back-up fotolocaties

Heb altijd een plan B

Het lijkt heel de week zonnig te zijn en alsnog begint het te regenen precies op het moment dat jullie de foto’s willen maken. Wat nu?

Als jullie op dat moment niks hebben voorbereid moeten jullie nog op dat moment nog een locatie zien te regelen. De trouwfotograaf probeert daar dan ook mee te helpen maar de keuzes zijn vaak minimaal.

Het is het handigst om te veel fotolocaties te hebben voor de trouwreportage zodat je op de dag zelf kan bepalen wat het best bij ieder weer past. Plan dan ook minimaal een binnenlocatie voor het geval het regent. Denk aan: een museum, kas, theater, fabriek, boerderij, schip, restaurant, Ikea, zwembad, molen etc.

Een bruid en bruidegom staan op het strand tijdens een trouwreportage, met vuurwerk op de achtergrond.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant