Trouwboeketten om Verliefd op te Worden: Onze Top 45

Leestijd 6 Minuten

Gepubliceerd op: 26-02-2022Laatst bijgewerkt: 23-10-2023Door Categorieën: Trouwboeket0 Reacties op Trouwboeketten om Verliefd op te Worden: Onze Top 45Tags: ,

Trouwboeketten om Verliefd op te Worden: Onze Top 45

Leestijd 6 Minuten

Het Trouwboeket

Het Trouwboeket

Het bruidsboeket is een belangrijk element van de bruiloft. Samen met de bruid staat het boeket in het middelpunt van de belangstelling. Wil je meer weten over verschillende soorten trouwboeketten en waar je deze koopt? Lees dan verder.

Ga naar:

Voorbeelden

Bruidsboeket in vaas
Bruidsboeket in vaas

Waar koop je bruidsboeketten?

Een bruidsboeket is te koop bij een bloemist in de winkel of online. Het is verstandig om tijdig een bloemist uit te zoeken om er zeker van te zijn dat ze kunnen leveren op jouw belangrijke dag. Soms heb je pech en verkoopt jouw bloemist niet de bloemen die je mooi vindt. Je bent dan genoodzaakt om door te zoeken naar een bloemist die jouw wensen wel kan vervullen.

 wat kost een bruidsboeket?
 wat kost een bruidsboeket

De prijs van een trouwboeket

De kosten van een bruidsboeket lopen erg uiteen. De prijs wordt vastgesteld aan de hand van de volgende factoren:

  • De grootte van het boeket. Een klein trouwboeket is goedkoper dan een groot boeket.
  • De bloemsoorten. Een boeket met enkel tulpen of rozen is goedkoper dan een veldboeket. Daarnaast zijn sommige bloemsoorten simpelweg duurder. Zo zijn lelies en orchideeën duurder dan chrysanten en gerbera’s.
  • Het keurmerk. Winkels met keurmerk vragen meer voor hun boeketten dan winkels zonder keurmerk. Dit betekent niet dat winkels met keurmerk per definitie beter zijn. Check altijd de reviews van de bloemist voordat je je bruidsboeket besteld.
  • Vakwerk. Creëert deze bloemist een simpel boeket, of biedt het ook speciaal vakwerk aan? Denk aan het ontwerpen van druppel- of biedermeier boeketten.

De prijs van een bruidsboeket ligt tussen de 60 en 150 euro.

Een bruid met een trouwboeket.

De verschillende soorten trouwboeketten

Trouwboeketten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. We nemen de 4 populairste boeketten met je door.

Het Biedermeier boeket

Het biedermeier trouwboeket is een klassiek boeket in de vorm van een strakke bol. Dit boeket staat bekend als hét officiële trouwboeket.

Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket
Bruidsboeket

Het druppelboeket en het watervalboeket

Het druppelboeket en het watervalboeket lopen naar beneden. Bovenin is het boeket strak gebonden, waarna de bloemen in een spitse punt naar beneden vallen.

Een bruid met een trouwboeket voor een boom.
Een bruid en bruidegom met een trouwboeket in de hand.
    Beschrijving: Een bruid houdt een trouwboeket vast met witte rozen en vetplanten.
Een bruid in trouwjurk met een trouwboeket.
Een bruid houdt van een trouwboeket van paarse orchideeën en varens vast.
Een bruid met een trouwboeket vol kleurrijke bloemen.
Een bruid houdt van een trouwboeket van orchideeën en paarse bloemen groot.
Een bruid en bruidegom houden een trouwboeket vast.
Een bruid houdt van een trouwboeket van roze en witte rozen.
Op een tafel ligt een wit en rood Trouwboeket.

Het Plukboeket

Een plukboeket is een boeket met los gebonden bloemen. De bloemen zitten niet strak op elkaar gebonden en hebben verschil in hoogte. Het plukboeket is casual en modern en past goed bij een outdoor-bruiloft.

    Omschrijving: Een Trouwboeket-bruid met een boeket kleurrijke bloemen in de hand.
Op een tafel ligt een trouwboeket met kleurrijke bloemen.
Trouwboeket in een glazen vaas op een houten tafel.
Een bruid met een trouwboeket van blauwe en roze bloemen.

Bruidsboeket van bloemen en droogbloemen

Gedroogde bloemen zien wij steeds vaker terug. Zo zien wij deze als corsage zowel als bruidsboeket. Gedroogde bloemen zijn een stuk lichter en verwelken niet. Wel zijn ze duurder dan normale bloemen maar uniek zijn ze zeker.

droogbloemen

Een tropisch bruidsboeket

Een tropisch bruidsboeket is een prachtig arrangement van exotische bloemen en luxueus groen, geïnspireerd door de kleurrijke en weelderige schoonheid van tropische paradijzen. Het boeket straalt een gevoel van avontuur, vreugde en levendigheid uit. Het is samengesteld uit bloemen zoals orchideeën, hibiscus, anthuriums, lelies en heliconia’s, omhuld door elegante palmbladeren. Dit boeket gaat goed samen met een strand trouwerij.

droogbloemen

Matchen met decoratie

De bloemsoorten- en kleuren uit een trouwboeket worden vaak gematcht met de decoratie en corsages op de bruiloft. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar kan het plaatje wel compleet maken. Je kunt dit subtiel doen door dezelfde bloemen in vaasjes op tafel te plaatsen of in de corsage van de bruidegom te verwerken.

Een Trouwboeket-fontein in een tuin.

Tradities en gewoonten

Het dragen van een trouwboeket is een eeuwenoude traditie die afstamt uit de tijd van de Grieken en Romeinen. Wil je meer weten over de onderliggende betekenissen en tradities van bruidsboeketten? Hieronder lees je de leukste weetjes over het bruidsboeket.

Een trouwboeket staat op een houten schommel.

Kruiden en granen

Het bruidsboeket bestond niet altijd uit mooie, fleurige bloemen. De Romeinen stelden een boeket samen uit kruiden en specerijen met sterke geuren. Deze geur zou boze geesten verjagen, waardoor de bruid en bruidegom een voorspoedige toekomst tegemoet zouden gaan. Ook granen werden toegevoegd aan het boeket. Dit stond voor leven (na de dood) en vruchtbaarheid. Ben je gek op geschiedenis? Ga dan ook voor een old-fashioned kruidenboeket. Granen en kruiden passen uitstekend bij een gedroogd- of veldboeket.

Een Geschenk van de bruidegom

Het samenstellen van een trouwboeket is van oorsprong de taak van de bruidegom. Het boeket werd geschonken aan de bruid vlak voor de ceremonie plaatsvond. Dit is niet alleen een leuk cadeau, maar geeft ook weer wat zorg uit de handen van de bruid. Een leuke traditie om er in te houden dus!

Een man in een groen pak met een trouwboeket in zijn hand.

Bloemsoorten en hun betekenissen

Alle bloemsoorten gaan gepaard met symbolische betekenissen. Vind je dit leuk? Dan kun je hier rekening mee houden bij het samenstellen van het boeket. Vermijd bijvoorbeeld de Narcis. Deze bloem staat voor ijdelheid en egoïsme. Ook de akelei, die voor onbetrouwbaarheid staat, is niet bevorderlijk voor een goed huwelijk. Gelukkig zijn er ook veel bloemen met mooie betekenissen. Zo staat de orchidee voor schoonheid en de Freesia voor onvoorwaardelijke liefde. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van bloemen met hun betekenissen.

Een bruid poseert voor een foto met haar prachtige Trouwboeket in een slecht verlichte kamer.

De Symboliek van bloemkleuren

Ook de kleuren van bloemen dragen een symbolische betekenis met zich mee. Zo kun je paars beter vermijden in je trouwboeket: deze kleur staat voor rauw en verdriet. Betere kleuren voor in je bruidsboeket zijn wit of rood. Deze kleuren staan voor liefde, frisheid, passie en puurheid en zijn daarom uitermate geschikt voor een bruidsboeket. Liever een ander kleurtje in je boeket? Dit is natuurlijk geen probleem! Deze kleurenleer gaat enkel om symboliek en traditie.

Op een houten tafel ligt een trouwboeket met blauwe en roze bloemen.

Het Trouwboeket gooien

Je hebt het vast en zeker eens gezien: een horde vrouwen die massaal bovenop het trouwboeket duiken. Al honderden jaren geleden ontstond deze gekke traditie. De bruid gooit hierbij achterover het boeket de feestzaal in. De vrouw die het boeket vangt, zal volgens geloof de eerstvolgende bruid zijn. Ook als je niet bijgelovig bent is het weggooien van het boeket een leuke traditie om er in te houden: het levert gegarandeerd leuke foto’s op!

Trouwboeket gooien

Het Boeket drogen

Er zijn ook veel bruiden die er voor kiezen om het boeket na de trouwdag te drogen als aandenken. In vakterm heet dit bloemen prepareren. Dit kan het beste gedaan worden door de bloemen direct na de trouwdag te drogen zodat ze er nog mooi uitzien. Om het boeket te drogen hang je deze aan een touwtje op in een droge, donkere plek. Wil je er zeker van zijn dat dit lukt? Dan kun je het boeket ook laten drogen door een professional.

Bloemen hartje

Wat voor bruidsboeket neem je?

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant