Bruidsmake-up | Handige Tips en Tricks

Leestijd 5 Minuten

Gepubliceerd op: 04-03-2022Laatst bijgewerkt: 03-12-2022Door Categorieën: Bruidsmake up, Tips, Trouwfotografie0 Reacties op Bruidsmake-up | Handige Tips en TricksTags:

Bruidsmake-up | Handige Tips en Tricks

Leestijd 5 Minuten

DIY bruidsmake up

Bruidsmake-up, Handige Tips en Tricks

Je trouwlook is niet compleet zonder bruidsmake-up. In deze blog vertellen we je alles over make-up op je trouwdag, inclusief handige tips en tricks.

Ik doe zelf mijn make-up

Je kunt er ook voor kiezen om zelf je bruidsmake-up aan te brengen. Dit is wel risicovoller omdat de kans groter is dat het mislukt, vooral zonder voorbereiding. Hieronder lees je daarom 5 tips voor DIY-bruidsmake-up.

DIY bruidsmake up

Schaf ‘fotoproof’ make-up aan

Veel make-up ziet er goed uit in de spiegel, maar is minder mooi op de foto. Lees je daarom goed in over ‘fotoproof’ make-up. De belangrijkste fotomake-up regels zijn:

  • Gebruik geen zonnebrand als dit niet nodig is. Dit reflecteert op de foto,
  • Koop speciale make-up zonder reflecterende mineralen,
  • Smeer foundation goed uit. Breng ook foundation aan op je nek en borst zodat je geen kleurverschil ziet op de foto’s,
  • Breng niet te lichte concealer aan, deze wordt bleker op de foto waardoor er witte kringen onder je ogen ontstaan,
  • Gebruik matterend poeder om een glanzende huid tegen te gaan,
  • Pas op met teveel highlighter. Ook dit wordt heftiger op de foto,
  • Zet je wenkbrauwen nét wat meer aan dan normaal. Vooral aan het uiteinde. Zo voorkom je dat ze wegvallen op de foto’s,
  • Breng een goede Primer aan. Deze vult poriën en fijne lijntjes in.
DIY bruidsmake up

Gebruik waterproof make-up

Je trouwdag is een mooie dag, maar kan behoorlijk emotioneel zijn. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je mascara uitloopt en er vlekken ontstaan op je gezicht. Ook foundation kan behoorlijk gaan vlekken bij tranen of zweet. Gebruik daarom enkel waterproof make-up zodat je er de hele dag goed uit ziet.

DIY bruidsmake up

Bekijk video’s

Op YouTube zijn er vele video’s te vinden over het aanbrengen van bruidsmake-up. Het is verstandig om deze te bekijken voor inspiratie en tips. Voor een groter videoaanbod kun je het beste Engelse termen invoeren. Ook als je geen Engels verstaat zijn deze video’s vaak goed te volgen.

Volg een cursus

Er zijn ook verschillende cursussen beschikbaar die je stap voor stap leren hoe je je eigen bruidsmake-up aanbrengt. Het is niet alleen praktisch om te leren, maar ook een leuk daguitje. Bovendien kun je vriendinnen die later trouwen een mooie make-up look aanbieden. Op Beautybureau vind je een leuke één daagse cursus die zich specifiek focust op bruidsmake-up.

Make-up op de trouwdag

Houd het natuurlijk

Te zware make-up past vaak niet bij een bruidslook. Het kan er voor zorgen dat je niet meer op jezelf lijkt, of dat het contrast met je trouwjurk te groot is. Vaak zijn lichte kleuren het mooiste, maar dit is uiteraard aan jou.

Breng een Setting Spray aan

Setting Spray is een relatief onbekend product, vooral onder vrouwen die normaal weinig make-up dragen. Setting Spray zorgt ervoor dat make-up langer op je gezicht blijft zitten. Hierdoor ontstaan er minder snel vlekken.

Een bruidsmeisje brengt vakkundig bruidsmake-up aan op de bruid.

Drink water en neem extra vitaminen

Het drinken van genoeg water is altijd belangrijk, evenals het innemen van voldoende vitaminen. Toch is het handig om extra goed voor jezelf te zorgen de dagen voor je trouwdag. Door je huid te verzorgen, voldoende vitaminen in te nemen en genoeg water te drinken zullen er minder onzuiverheden op je hoofd verschijnen op je trouwdag.

Oefenen, oefenen, oefenen!

Het zelf opbrengen van bruidsmake-up vergt wat oefening. Begin dus op tijd met oefenen en ga door tot je de look mooi en foutloos kunt creëren.

Ik laat mijn mak-up doen

Het inhuren van een visagiste of mua (make-up artist) brengt vele voordelen met zich mee. Deze professionals zijn dag in, dag uit bezig met het opbrengen van make-up. Hierdoor weten ze wat ze doen! Ze beschikken over professionele make-up en kunnen hier verschillende looks mee creëren.

Visagisten hebben ook verstand van het effect van make-up op foto’s. Je denkt er zelf niet snel aan, maar een look die mooi is in het echt, kan het slecht doen op de foto. Dit heeft alles te maken met lichtinval, de cameraflits en de make-up producten.

Tot slot is het inhuren van een visagist lekker relaxed. Je hoeft niet te oefenen of te stressen. Leun achterover en laat het over je heenkomen!

Bruids make up doen tijdens corona tijd

Tips voor je bezoek aan de visagiste

Voordat je een visagiste bezoekt is het handig om een idee te hebben van de look die je wilt. Bekijk voor inspiratie foto’s op platformen als Pinterest, of kijk video’s van make-up looks op YouTube. Bekende make-up kanalen zijn Hindash, Brianna Fox en Chloë Morello. Natuurlijk is het ook prima om het open te houden. De visagiste kan zelf ook suggesties geven die passen bij jouw gezichtsvorm, kapsel en trouwjurk.

Daarnaast is het verstandig om de gebruikte make-up ook zelf aan te schaffen. Je kunt deze kopen bij de visagiste, of zelf kopen in de winkel of via internet. Je kunt je make-up dan gedurende je trouwdag zelf bijwerken als de make-up gaat vlekken of vervagen.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant