80 mooiste bruidstaarten van Nederland

Leestijd 10 Minuten

Gepubliceerd op: 30-01-2022Laatst bijgewerkt: 25-11-2022Door Categorieën: Bruidstaart, Tips, Trouwfotografie, Trouwideeen0 ReactiesTags: , , ,

80 mooiste bruidstaarten van Nederland

Leestijd 10 Minuten

Bohemian bruidstaart

De Bruidstaart

Iedereen verheugt zich op het aansnijden van de bruidstaart, het zegt veel over het bruidspaar. Zo kan je op deze pagina zien hoe de omgeving en de bruidstaart vaak bij elkaar passen. De bruidstaart wordt vaak aangesneden in het begin van de receptie voordat de groepsfoto’s gemaakt worden, of in de avond als toetje. In dit artikel laten wij over de 80 bruidstaarten zien om inspiratie op te doen.

Verschillende soorten bruidstaarten

In de loop der jaren is het aanbod van bruidstaarten explosief toegenomen. Inmiddels is er veel meer keuze dan de klassieke, fondant belegde rozentaart met vanillecake. We bespreken de populairste taartsmaken en designs van de afgelopen jaren.

Zou je deze taarten willen bewaren, dan kan je dit doen met de Pinterest knop rechtsonder de foto.

Voor een betere kijkervaring hou je mobiel horizontaal.

Smaken

Benieuwd welke smaken populair zijn op dit moment? Hieronder bespreken we de top 3 bruidstaart smaken van dit jaar.

Red velvet

De populairste smaak van dit moment: Red velvet. Deze vuurrode cake van cacao en roomkaas doet het goed op bruiloften. De taart heeft de perfecte tint om de liefde mee te vieren. Red Velvet is de populairste cakesmaak van dit moment.

Citroen

Een frisse citroentaart is perfect als lichte taart op een (zomerse) bruiloft. Een voordeel van deze smaak: je hebt na het eten nog genoeg ruimte voor lekkere hapjes en het diner. Citroentaart is perfect te combineren met lichte vanille crème en bosvruchten.

Chocolade

Met tientallen opties tot smaakcombinaties, blijft de chocoladetaart aan de top. De romigheid van pure chocola kan perfect gecombineerd worden met fris fruit, vanille crème of chocoladeganache. De opties zijn eindeloos.

Blauwe Chocolade bruidstaart met bloemen
Blauwe Chocolade bruidstaart met bloemen

Designs

Smaken zijn belangrijk, maar het oog wil ook wat! Hieronder bespreken we de populairste trouwtaart designs van dit moment.

Klassiek

De witte, klassieke laagjestaart blijft een van de bekendste bruidstaarten. Laat de taart versieren met zacht gekleurde suikerrozen en het plaatje is compleet!

Cupcakes

In de afgelopen jaren is de populariteit van bruiloft-cupcakes groots toegenomen. Deze speelse gebakjes stralen feest en plezier uit.

Naked-cake

De zogenaamde ‘naked-cake’ heeft veel populariteit gewonnen in de afgelopen jaren. Met deze prachtige taarten ga je voor een speelse, frisse look. Deze taarten zijn ideaal voor paren die geen fan zijn van de smaak of look van fondant.

Themataart

Vier je een thema-bruiloft? Ga dan voor een bijpassende thema taart. Deze speelse taarten worden speciaal gemaakt in de stijl van jouw bruiloft.

Wat kost een bruidstaart?

Gemiddeld kost een bruidstaart tussen de €3,- en €9 per persoon vanaf een groep van 30 mensen. Dat is tussen de €90,- en €270,- per bruidstaart.

Banketbakker

Het creëren van een bruidstaart is voor elke banketbakker een eervolle taak. Een goede banketbakker zet zich 100% in voor het bakken van een prachtige taart. Ben je op zoek naar een fenomenale bruidscake?

Deze bruidstaarten zijn onder andere gemaakt door:

Welke bruidstaart kiezen jullie? Laat een bericht achter onder de pagina.

Heb je deze al bekeken?

Gerelateerde artikelen

200 beste trouwfoto’s

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het.

Gepubliceerd op: 30-01-2022Laatst bijgewerkt: 25-11-2022Door Categorieën: Bruidstaart, Tips, Trouwfotografie, Trouwideeen0 ReactiesTags: , , ,
200 beste trouwfoto’s

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 een professionele fotograaf uit het Westland. Afgestudeerd aan de fotovakschool en nog altijd lerend. Vraag mij gerust alles over trouwen en fotografie.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant