16 vermakelijke bruiloft spelletjes

Leestijd 5 Minuten

16 vermakelijke bruiloft spelletjes

Leestijd 5 Minuten

Een houten tafel met kaarsen en een houten plank om te gebruiken voor bruiloftsspelletjes.

Vermakelijke bruiloft spelletjes

Bruiloft spelletjes brengen zowel leven op de trouwerij als connecties doormiddel van samenwerken en spelen. Het is daarom leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Een goede tijd voor deze spelletjes is de receptie. In dit artikel vertel ik je een aantal nieuwe en oude spellen die je op de bruiloft kan doen.

Een jongetje zit op de grond voor een tent, verdiept in bruiloftsspelletjes.
Een persoon die tijdens een bruiloft op een stuk papier schrijft.
Een zwart-witcamera staat bovenop een houten tafel en legt momenten van een bruiloftsspel vast.

Fotografie opdrachten.

Bij het maken van fotografie opdrachten probeer je de mooiste foto’s te maken met weg werp camera’s. Dit bruiloft spel is niet alleen leuk om te doen maar ook leuk om te laten ontwikkelen. Omdat er alleen 27 foto’s genomen kan worden moet je zorgen dat iedere foto telt.

Sjoelen

Bij sjoelen is het de bedoeling dat je 30 houten schijven door vier gleuven laat glijden met verschillende punten. De eerste gleuf is 2 punten, de tweede is 3 punten, de derde is 4 punten en de aller rechtse is 1 punt. Wanneer er in ieder gleuf één schijf zit krijg je 20 bonus punten. Iedereen mag 3 keer gooien met de schijven die nog niet in de gleuven zitten.

    Beschrijving: Een vrouw speelt een spel met een bal in een park.

Voetballen

Bij voetbal heb je twee teams die bij elkaar de bal in elkaars goal proberen te schieten met alleen het gebruik van de voeten. Naast het spel kan je de bal gebruiken om deze zo langmogelijk hoog te houden.

Stelten lopen

Bij Stelten lopen loop je met twee palen een stuk hoger dan normaal. Je voeten steunen op een stuk hout en je handen houden de palen vast. Je kan er een parkour mee afleggen, tegen elkaar racen of wat je er ook mee kan doen is voetballen.

Een houten tafel met kaarsen en een houten plank om te gebruiken voor bruiloftsspelletjes.

Blikgooien

Bij blikgooien heb je 10 blikken en 3 zandzakjes om de blikken mee om te gooien. Ieder omgevallen blik is 1 punt. Vaak worden de bruiloft spellen meerdere keren naast elkaar gezet zodat er meer mensen tegelijk het kunnen spelen.

Een man die badminton speelt.

Badminton

Badminton wordt als bruiloft spel op een grasveld gespeeld zonder al te veel wind. Met de racket serveer je de shuttle naar elkaar toe. Dat kan je spelen met twee personen of met meer.

Een groep mensen die frisbee spelen in een veld tijdens een bruiloft.
Een man speelt met een frisbee in een park.

Frisbeeën

Frisbeeën is het overgooien van een plastic schijf. Je kan bij dit bruiloft spel het naar elkaar over gooien met of tegen de klok in. Ook kan je met de frisbee lummelen, wat betekent dat 2 personen het naar elkaar overgooien en 1 persoon het probeert te vangen. Wanneer de vanger de frisbee vangt is degene die hem heeft gegooid nu de vanger.

Boter, kaas en eieren

Boter, kaas en eieren is een eenvoudig bruiloft spel waar één speler een rondje is en de ander een kruis. Het is de bedoeling je eigen vorm drie op een rij leggen, op een bord met maar 9 plekken.

Een groep mensen die schaken in een tuin terwijl ze genieten van een vriendschappelijk spel tijdens een huwelijksfeest.
Een groep mensen schaakt op het gras tijdens een bruiloft.

Schaken XL

Schaken xl is een tactisch bordspel waarbij je de koning van je tegenstander probeert uit te schakelen. Deze extra grote variant is leuk om buiten te gebruiken.

Jeu de boules

Jeu de Boules is een spel met metalen ballen waarbij je probeert om zo dichtbij mogelijk bij een klein houten balletje te komen. Je kan dit bruiloft spel met twee spelers spelen of met teams tegen elkaar.

Een groep mensen die bruiloftsspelletjes spelen.
Een man die frisbee speelt in een park tijdens een bruiloftswedstrijd.

Kubb

Kubb is een Zweeds buitenspel waarbij je met stokken de blokken (Kubbs) moet omgooien en als laatste de koningblok.

Mega Jenga

Bij mega Jenga bouw je een toren van zo’n 50 langwerpige blokjes, waarbij iedere laag drie blokjes heeft. Wanneer de toren is gezet halen de spelers om de beurt één blok uit de toren. De speler waarbij de toren valt verliest.

Darten

Bij darten gooi je puntige pijlen in een rond bord om punten te krijgen.

Een bruid en bruidegom die een gedenkwaardig moment vastleggen tijdens hun bruiloft.

Eierlopen

Bij eierlopen is het de bedoeling om zo snel mogelijk een afstand af te leggen met een ei op een lepel. Je kan je lepel met ei in de hand houden of de wat moeilijkere versie, met de lepel in de mond.

Op haar trouwdag verrast een bruid het publiek met een onverwacht cadeau: ze houdt een pop voor zich uit.
Een man speelt een huwelijksspel en houdt twee poppen voor een deur.

Piñata

Een oud spel waarbij je geblinddoekt met een stok op een pop van papier-maché slaat om de inhoud eruit te halen. Meestal is de inhoud van snoep of kadootjes. De piñata kan je elk thema geven voor de bruiloft.

Zaklopen

Zaklopen is een race spel waarbij je een parkour aflegt in een jute aardappelzak. Diegene die als eerste over de finishlijn is heeft gewonnen. Je kan het 1 op 1 tegen elkaar op nemen of met een hele groep.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant