11 waardevolle tips voor Trouwen en Corona

Leestijd 4 Minuten

Gepubliceerd op: 27-03-2020Laatst bijgewerkt: 19-03-2022Door Categorieën: Corona0 Reacties op 11 waardevolle tips voor Trouwen en CoronaTags: , , ,

11 waardevolle tips voor Trouwen en Corona

Leestijd 4 Minuten

11 waardevolle tips

Sinds 12. maart 2020 is de trouwbranche aan het tobbe met Covid-19. Dit heeft nu al veel gevolgen gehad. Zowel bruidsparen als leveranciers hebben veel vragen. Na een corona trouwseizoen hebben wij al veel geleerd. Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten:

De tips:

1. Vraag aan de leveranciers wat hun voorwaarden zijn voor het verplaatsen van de trouwerij en wat voor kosten eraan verbonden zijn.

Bij sommige leveranciers verplaatsen de trouwdatums kosteloos en sommige vragen een bepaald tarief. Ook is het zo dat wanneer de trouwdatums verplaatst worden, bepaalde dagen niet beschikbaar zijn. Denk aan de vrijdagen, zaterdagen en mooie trouwdatums zoals 22-2-2022.

2. Check bij de locatie na hoeveel gasten er terecht kunnen. Mensen weten nog niet wat de regels zullen zijn na de lockdown.

Hou rekening met het verkleinen van de gastenlijst. Bekijk ook of de locatie voldoende ruimte heeft om aan de maatregelen te kunnen voldoen.

3. Maak gastenlijsten van verschillende grote zodat je snel kan aanpassen.

Wel zo handig om alvast bepaalde gastenlijsten gereed te hebben voor als er ineens veranderingen zijn.

4. Plan de ceremonie en het feest op verschillende datums.

Deel de trouwdag op in meerde dagen. Dit is handig voor wanneer het feest niet door kan gaan. Op deze manier kan je een deel van de trouwdag door laten. Het kan zijn dat één leverancier wel op de gekozen trouwdatum kan en de ander niet. Kijk naar datums die niet op vrijdag of zaterdag vallen maar, voor een doordeweekse dag of zondag. Dan is er meer kans dat meerdere leveranciers kunnen.

5. Maak een deadline voor als je de trouwdatum zal moeten verplaatsen of annuleren.

Laat je de trouwdatum doorgaan, verplaatsen of annuleren? Er is veel onzeker en het helpt om de knoop op tijd door te hakken. Bij het verplaatsen van de trouwdatum kan je alvast blanco change the date kaarten maken zodat je alleen nog de datum hoeft op te schrijven.

6. Trouwlocaties en andere leveranciers zijn erg flexibel in deze tijd. Maak er gebruik van en bereid je voor op een last minute wedding.

Na een Coronagolf versoepelen de maatregelingen en zijn meer dingen mogelijk. Veel van de populaire dagen zijn dan nog steeds beschikbaar bij veel leveranciers.

De-Coronamaatregelen-voor-bruiloften

7.  Voor de fotoshoot zijn er meer fotolocaties beschikbaar. Neem contact met ze op.

Bekijk fotolocaties die genoeg ruimte geven om met 4 mensen daar te zijn. Zoals in het bos, strand of een andere mooie buiten plek. Toch kijken voor een binnenlocatie? Neem contact met ze op en of het mogelijk is om een fotoshoot daar te houden.

8. De groepsfoto’s kunnen gephotoshopt worden zodat het lijkt dat iedereen gezellig bij elkaar staat.

Met het spelen van het perspectief kan het net lijken dat iedereen bij elkaar staat. Maar wel met genoeg ruimte tussen ieder in. Of wij nemen van ieder paar of familie aparte foto’s met dezelfde achtergrond. Zodat alle losse ‘ groeps ‘ foto’s tot 1 grote groepsfoto gefotoshopt kan worden.

9. Laat de gasten langskomen via een drive-through.

Nodig je gasten uit om langs te komen met hun auto zodat ze je wel kunnen feliciteren zoals in het filmpje hieronder.

10.  Een livestream voor de mensen die er niet bij kunnen zijn.

Als het te riskant is om opa & oma erbij te hebben of als andere belangrijke mensen er niet bij kunnen zijn, dan bied een livestream een oplossing.

11.  Maak een website voor je trouwerij om de gasten op de hoogte te houden.

Een snelle update plaatsen op je website is een goede manier om de gasten op de hoogte te houden. Je kan de updates ook gelijk naar hun email sturen. Alle informatie op één plek.

Dit deden onze bruidsparen in 2020:

Wat voor invloed heeft 2020 voor 2021?

Er staan veel bruidsparen te wachten om te trouwen maar door alle onzekerheid heeft een groot deel de trouwerij ver verplaatst in de zomer van 2021. Ook zijn er veel bruidsparen die na twee of drie keer hun trouwerij verplaatst te hebben alles op een laag pitje zetten en wachten tot er weer echt getrouwd kan worden. De boekingen zijn op dit moment dus ook veel minder ten opzichten van 2020 omdat er ondanks de vaccinatie weinig vertrouwen is.

In 2020 zagen wij dat door de versoepelingen er nog veel getrouwd kon worden. Wij verwachten ook dat de meeste vraag komt wanneer dit weer het geval is.

Corona trouwerij

Hoe dit bruidspaar hun trouwerij door lieten gaan op een creatieve manier.

Wanneer je denk dat de gasten niet kunnen komen had deze bruidegom stiekem hun familie en vrienden toch uitgenodigd. Hoe? Dat zie je in deze video:

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Gepubliceerd op: 27-03-2020Laatst bijgewerkt: 19-03-2022Door Categorieën: Corona0 Reacties op 11 waardevolle tips voor Trouwen en CoronaTags: , , ,

Heb je deze al bekeken?

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant