Een photobooth op je bruiloft

Leestijd 6 Minuten

Een photobooth op je bruiloft

Leestijd 6 Minuten

Twee vrouwen in een photobooth op een bruiloft, terwijl ze foto's omhoog houden.

Photobooth huren op je bruiloft

15 ontzettend leuke ideeën & praktische tips

Bij het huren van een photobooth op je bruiloft is er veel mogelijk. Wij hebben meer dan 7 jaar ervaring met photobooths maken, verhuren en natuurlijk ook zelf op de foto gaan. Met deze ideeën & tips wordt de photobooth nog leuker!

Gastenboek Photobooth

1. Plekjes voor de foto’s

Een photobooth op je bruiloft is niet compleet zonder een speciale plek voor de foto’s. Het gastenboek is een klassieke optie voor het opslaan van die gekke en gedenkwaardige momenten. Maar waarom niet een beetje creatief worden? Hang de foto’s aan een mooi lint of een stukje touw. Gebruik knijpers of paperclips om de foto’s op te hangen.

Photobooth bordjes

2. Uitleg bordjes

Voorkom verwarring bij je gasten door duidelijke instructies te geven. Een bordje met een korte, heldere uitleg over wat ze kunnen doen met de photobooth en de foto’s is een handige toevoeging. Vergeet niet te vermelden dat ze de foto’s ook digitaal zullen ontvangen. Houd de uitleg kort en bondig, zodat je gasten snel aan de slag kunnen met poseren en lachen!

Photobooth huren op je bruiloft

3. Een klein groepsfotolijstje

Wil je ervoor zorgen dat bepaalde groepen mensen samen op de foto gaan? Maak een klein lijstje met groepsfoto’s die je graag zou willen hebben, compleet met een check box en potlood. Zo kun je er zeker van zijn dat je die perfecte foto van je vrienden en familie samen krijgt.

Leverancier op de foto bruiloft
Leverancier op de foto bruiloft
Leverancier op de foto bruiloft
Leverancier op de foto bruiloft

4. Met de leveranciers op de foto

Vergeet niet om de leveranciers, die zo hard hebben gewerkt om je dag speciaal te maken, ook uit te nodigen voor de photobooth. Het is een leuke manier om hen te bedanken en hen deel te laten uitmaken van de vrolijke herinneringen.

Photobooth huren op je bruiloft

5. poses & Acties grabbelton

Soms is het moeilijk om te weten hoe je moet poseren voor een photobooth. Een grabbelton vol met verschillende poses en acties kan de gasten inspireren en de foto’s nog leuker maken. Je kunt ook onze Photobooth Pose Generator gebruiken voor nog meer inspiratie!

Photobooth huren op je bruiloft

6. Props & Spelletjes

De meeste photobooth verhuurbedrijven bieden props aan, maar je kunt er nooit genoeg van hebben! Koop extra props bij winkels zoals Action, Big Bazar of Etsy. Hoeden, brillen, tekst op stokjes – alles gaat. Overweeg ook het toevoegen van minispelletjes, zoals jongleren, om de photobooth nog interactiever te maken.

Photobooth locatie

7. Creative Achtergronden

Waar je de photobooth plaatst, kan van invloed zijn op de achtergrond van je foto’s. Bij mooi weer kun je de photobooth buiten plaatsen met de trouwlocatie als achtergrond. Als je iets uniekers wilt, kun je ook een gestileerde set creëren die past bij het thema van de bruiloft.

Photobooth prins

8. print formaten & Lay-outs

Photobooths kunnen foto’s in verschillende formaten afdrukken. De meest populaire opties zijn 10 x 15 cm en 5 x 15 cm. Afhankelijk van het formaat, kunnen de lay-outs variëren. Laat je gasten kiezen uit verschillende lay-outs zodat elke foto uniek is. Het is jouw dag, maar geef je gasten de vrijheid om creatief te zijn!

photoboooth fotolijstjes

9. Een Fotolijst

Een fotolijst bij de photobooth kan een leuke manier zijn om gasten dichter bij elkaar te brengen. Je kunt ook de namen van het bruidspaar en de datum op de lijst schrijven om het nog persoonlijker te maken. Bovendien maakt een fotolijst elke foto Instagram-waardig!

Een collage van foto's van mensen die poseren in een photobooth op een bruiloft.

10. Canvas, album en foto collage maken

Na het grootse feest van je bruiloft, zal je de digitale foto’s van de photobooth ontvangen. Dit is je kans om echt creatief te worden! Je kunt alle foto’s samenvoegen op één groot canvas of print. Dit kan een prachtig kunstwerk creëren dat je trots in je huis kunt ophangen, als een voortdurende herinnering aan je speciale dag. Een andere optie is om een fotoalbum te maken, waarbij elke pagina is gevuld met de vrolijke gezichten van je geliefde gasten. Of misschien wil je een grote collage maken van losse foto’s, elk met hun eigen unieke herinnering.

Photobooth huren op je bruiloft

11. Een Krijtbord

Een krijtbord kan een leuke en persoonlijke touch geven aan je photobooth. Hierop kunnen gasten hun eigen berichten schrijven, zoals een teller voor het aantal biertjes dat ze hebben gedronken, of een speciale gelukwens voor het bruidspaar. Dit kan een interactieve ervaring creëren, waardoor de photobooth niet alleen een plek is om foto’s te maken, maar ook een plek om berichten en wensen te delen.

Photobooth huren op je bruiloft

12. De plek van de photobooth

De locatie van de photobooth kan een grote impact hebben op hoeveel het wordt gebruikt. Het moet ergens worden geplaatst waar het gemakkelijk toegankelijk is, maar niet in de weg staat van de andere festiviteiten. Overweeg om het in een hoek te plaatsen, zodat het zichtbaar is, maar niet het middelpunt van het evenement. En onthoud, of je het nu binnen of buiten plaatst, afhankelijk van het weer, het moet goed belicht zijn zodat de foto’s helder en duidelijk zijn.

Een kleurrijke set van vier vierkanten, perfect voor een photobooth op een bruiloft.

13. gestylde prints

Een van de meest opwindende aspecten van een photobooth op een bruiloft is de mogelijkheid om het volledig te personaliseren. Als je bijvoorbeeld een bohemian style bruiloft hebt, kun je ervoor kiezen om de achtergrond en rekwisieten van de photobooth in deze stijl te houden. Of misschien wil je de prints aanpassen aan het kleurenschema van je bruiloft. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Gastenboek schrijven photobooth

14. Manieren om de foto’s op te plakken

Als je besluit om een fotoalbum of collage te maken, heb je een betrouwbare manier nodig om de foto’s op te plakken. Dit kan met fotoplakkers, een Pritt stift, of dubbelzijdige kleefpads. Elk van deze methoden heeft zijn eigen voordelen, dus kies de methode die het beste bij je past.

greenscreen photobooth
greenscreen photobooth

15. Een greenscreen gebruiken

Voor degenen die echt creatief willen worden met hun photobooth, kan een greenscreen een spannende optie zijn. Hiermee kun je elke gewenste achtergrond op de foto’s plaatsen. Misschien wil je een foto met het bruidspaar op de achtergrond, of wil je het thema van de bruiloft extra benadrukken. Hoewel een greenscreen misschien niet altijd de meest tijdloze keuze is, kan het een vleugje humor en plezier toevoegen aan de foto’s.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Als trouwfotograaf sinds 2013 heb ik het voorrecht om voortdurend de mooiste kanten van mensen te zien. Mijn rol is om mensen en momenten te observeren en sturen, zodat ze op de meest plezierige manier herinnerd worden. Ik sta altijd open voor een goed gesprek, dus aarzel niet om contact met mij op te nemen.

Een Commentaar

  1. Suzanne 14 september 2023 op 15:21 - Antwoord

    A photobooth is a great way to capture fun photos of your wedding guests!

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant