Een photobooth op je bruiloft

Leestijd 5 Minuten

Gepubliceerd op: 14-08-2022Laatst bijgewerkt: 23-02-2023Door Categorieën: Bruiloft, Groepsfoto's, Photobooth, Tips, Trouwfoto's, Trouwfotografie, Trouwlocatie0 ReactiesTags: , ,

Een photobooth op je bruiloft

Leestijd 5 Minuten

Photobooth huren bruiloft

Photobooth huren op je bruiloft

15 ontzettend leuke ideeën & praktische tips

Bij het huren van een photobooth op je bruiloft is er veel mogelijk. Wij hebben meer dan 7 jaar ervaring met photobooths maken, verhuren en natuurlijk ook zelf op de foto gaan. Met deze ideeën & tips wordt de photobooth nog leuker!

Gastenboek Photobooth

1. Plekjes voor de foto’s

Het gastenboek word het vaakst gebruikt om de foto’s in te plakken maar je kan de foto’s ook ophangen aan bijvoorbeeld een stukje trouw. Knijpers of paperclips zijn hierbij nodig om de foto’s op te hangen.

Photobooth bordjes

2. Uitleg bordjes

Een korte uitleg is altijd handig om de gasten aan de slag te laten gaan met de photobooth. Zo kan je vertellen wat je wilt doen met de foto’s. Je kan ook vertellen dat ze de foto’s later ook digitaal krijgen. Maak de uitleg kort en helder.

Photobooth huren op je bruiloft

3. Een klein groepsfotolijstje

Wanneer je van bepaalde mensen foto’s met elkaar wilt hebben kan je een kleine lijstje groepsfoto’s hangen met een check box en potlood.

Leverancier op de foto bruiloft
Leverancier op de foto bruiloft

4. Met de leveranciers op de foto

Nodig de leveranciers ook uit om op de foto te gaan. Zij dragen ten slotte ook bij aan de trouwdag.

Photobooth huren op je bruiloft

5. poses & Acties grabbelton

Als je voor de photobooth staat is het niet ongewoon om niet te weten wat je nu verder moet doen. Je kan bijvoorbeeld een grabbelton maken met poses en acties zodat vrienden en familie weten wat ze kunnen doen. Dit maakt de foto’s nog leuker!

Of gebruik onze Photobooth pose generator om op poses te komen.

Photobooth huren op je bruiloft

6. Props & Spelletjes

Bij het huren van een photobooth zit er meestal props bij maar je hebt nooit genoeg van. Zo kan je bij de action, de big bazar of etsy extra props kopen. Dit kunnen hoedjes, brillen of stokjes zijn met tekst. Ook kan je denken aan minispelletjes zoals jongleren.

Photobooth locatie

7. Creative Achtergronden

Op de bruiloft kan je aan de hand van het weer de photobooth binnen en buiten plaatsen. Zo kan je als achtergrond de trouwlocatie zelf gebruiken zodat je iedereen op de trouwerij ziet.

Het is ook mogelijk om een gestylede set te maken met bijvoorbeeld het thema van de bruiloft.

Photobooth prins

8. print formaten & Lay-outs

Een photobooth kan veel verschillende formaten uitprinten. Zo zijn de meest gebruikte formaten 10 x 15 cm en 5 x 15 cm. De indeling van de prints zijn dan anders.

De gasten kunnen uit meerdere lay-outs kiezen zodat ze iedere keer iets anders kunnen kiezen.

photoboooth fotolijstjes

9. Een Fotolijst

Een lijst bij de photobooth leggen werkt altijd goed. Het zorgt ervoor dat iedereen nog dichterbij elkaar gaan staan. Op de fotolijst kan je ook iets schrijven zoals de namen van het bruidspaar en datum.

Photobooth

10. Canvas, album en foto collage maken

Wanneer je na de bruiloft de photobooth foto’s digitaal krijgt kan je alle foto’s ook samenvoegen op één grote canvas of print, een album maken en een grote collage maken van lossen foto’s.

Photobooth huren op je bruiloft

11. Een Krijtbord

Iets schrijven zoals: bier #1 of een gelukwens voor het bruidspaar maakt de photobooth op de bruiloft erg persoonlijk.

Photobooth huren op je bruiloft

12. De plek van de photobooth

Aan de hand van het weer kan een photobooth zowel binnen als buiten. Soms heeft een photobooth een batterij zodat deze overal kan staan.

De beste plek om een photobooth te laten staan is dichtbij de receptie of feest. Te dichtbij en je trekt mensen te veel weg van het feest en te ver weg en de photobooth word misschien te weinig gebruikt. Wanneer de het om de hoek staat werkt de photobooth het beste. Je hoeft niet te denken dat de gasten het niet vinden want iedereen loopt rond met de prints.

13. gestylde prints

Één van de leukste dingen aan een photobooth op de bruiloft is dat het geheel gepersonaliseerd kan worden. Heb je een bohemian style bruiloft? Dan kan je dat matchen.

Gastenboek schrijven photobooth

14. Manieren om de foto’s op te plakken

  • Fotoplakkers
  • Pritt stift
  • Dubbelzijdige kleefpad
greenscreen photobooth
greenscreen photobooth

15. Een greenscreen gebruiken

De greenscreen heeft fijn balans tussen grappig en cheesy. Wil je met het bruidspaar op de foto’s? Dan kan je ze gewoon als achtergrond maken. Wil je het thema extra benadrukken? Geen probleem! Een greenscreen is misschien niet altijd tijdloos maar wel lekker fout en dat maakt het ook weer leuk.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 ben ik werkzaam als professionele fotograaf in het Westland. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool en blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van bijscholing en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Mijn specialisatie ligt in het vastleggen van trouwreportages, waarbij ik de unieke momenten en emoties op een prachtige manier weet vast te leggen. Als je vragen hebt over trouwen of fotografie, aarzel dan niet om mij te benaderen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant