7 gouden tips voor een relaxte bruiloft

Leestijd 6 Minuten

7 gouden tips voor een relaxte bruiloft

Leestijd 6 Minuten

Een vrouw in een witte jurk die vredig ontspant in het gras.

7 gouden tips voor een relaxte bruiloft

Op een trouwdag gebeurd er enorm veel in de  beperkte tijd die jullie hebben. Misschien hebben jullie het al geboord van getrouwde mensen, dat zo’n bruiloft als een speer gaat. Wij geven jullie 7 gouden tips om puur te genieten van iedere seconde.

1. Alles op tijd gepland

Al een hele bekende tip maar nog altijd goed om het te weten: Een goed begin is het halve werk. Plannen van een bruiloft is niet zomaar iets, er komt best wat bij kijken. Daarom trekken veel bruidsparen er genoeg tijd voor relaxte bruiloft om alles klaar te hebben voor de grote dag.

Zo is een checklist handig. Je kan je afvragen “”Zijn er grote dingen die als eerst geregeld moeten worden?” of “Wat doe je het eerst na het boeken van je trouwlocatie? Wil je een trouwfotograaf en een videograaf? Werk vanaf de checklist van groot naar klein, welke punten als eerst moeten en welke later kunnen. Zo hou je het overzicht voor jezelf en voor anderen die jullie helpen met het plannen.

Een relaxte bruid die haar trouwschoenen aantrekt in het gras.

2. Een helder draaiboek

Het draaiboek voor de grote dag is een punt waar iedereen op terug valt. Van de ceremoniemeester tot de manager van de locatie. Daarom is het juist handig bij het plannen van een relaxte bruiloft om voor iedereen het overzichtelijk te maken. Dus niet alleen voor jullie zelf of jullie familie, maar ook voor de mensen die buiten de familie/vrienden/gasten staan.

Schrijf bijvoorbeeld goed op wat de adressen zijn van de locaties, de tijd en wie waar is. Of een smoelenboek, met de belangrijkste mensen van jullie dag. Liever te duidelijk dan te weinig informatie en verwarrend. Iedereen heeft dezelfde informatie nodig.

Een luchtfoto van een landhuis vastgelegd door een drone, omgeven door bomen.

3. Alles op één plek

De locatie is een groot centraal punt van jullie dag. Maar willen jullie verschillende locaties hebben voor het feest, de fotoshoot of de ceremonie? Of blijft alles op 1 plek? Bij beide zitten voor en nadelen aan. Voordeel van 1 locatie, alles is op 1 plek. Waar de dag begint, waar iedereen zich verzameld, de ceremonie, fotoshoot en feest! Geen reistijd of filestress, voor iedereen makkelijk. Jullie hoeven zelf niet te reizen, maar ook de gasten niet. Voordeel van verschillende locaties is dat er veel diversiteit is tussen momenten.

Misschien kan je foto’s maken op de plek waar jullie de eerste kus deden, of waar jullie graag gaan wandelen. En voor het buiten trouwen, hebt altijd een plan B bij het plannen van een relaxte bruiloft! Je weet nooit wat het Nederlandse weer gaat doen op de dag zelf.

Een zeilboot glijdt gracieus door het schilderachtige oceaanwater bij zonsondergang, prachtig vastgelegd door een drone piloot huren.

4. Neem jullie tijd

Er zijn zoveel verschillende smaken en stijlen voor de foto’s. Maar bedenk goed van te voren bij het plannen van een relaxte bruiloft. wat voor foto’s jullie willen voor de gehele dag. Met de fotoshoot juist statig en netjes of gewoon lekker los, binnen of buiten of waar te parkeren? En ook willen jullie groepsfoto’s? Allemaal aparte groepsfoto’s of maar 1 grote. Sowieso is 1 of 2 momenten voor groepsfoto’s altijd handig op de dag zelf en maak de groepslijst niet te lang! Het kan best wel langdradig worden als het langer zal duren dan een half uur. Begin de groepslijst met de grote groepsfoto met iedereen of de foto’s met kinderen / huisdieren.

Een groep mannen die een ontspannen bijeenkomst hebben in een tuin.

5. Een mobiel loze bruiloft

Het is wat jullie het zelf liefst willen. Een gehele mobielloze dag of alleen tijdens bepaalde gebeurtenissen. Vaak wordt er gekozen om tijdens de ceremonie mobieloos te maken. Vraag aan de ceremoniemeester of de ambtenaar dat er aangegeven wordt dat er geen mobieltjes zijn tijdens de ceremonie. Het kan best wel storend zijn als er een mobiel afgaat tijdens het ja woord of er verschijnen al foto’s van jullie op Facebook dat door iemand anders is gepost. Het kan ook storend werken voor de fotograaf en videograaf als er iemand ineens voor hun in beeld komt met een mobiel. Tijdens de receptie of een rustpunt op de dag kunnen de mobieltjes weer tervoorschijn komen, dan kan het leuk zijn om een soort van verzamelpunt te maken voor de gasten hun foto’s. Zoals een speciale hastag op Instagram of een app waar alle foto’s worden verzameld over de gehele dag.

Een groep bruidsmeisjes die uitbundig in de lucht springen op het strand, de belichaming van zomerse chic.

6. Activiteiten

Tijdens de dag zullen er rustige momenten zijn, zoals tijdens de receptie of met het afwachten van het diner. Misschien leuk om dan wat activiteiten te regelen voor de gasten en voor jullie zelf. Als het bijvoorbeeld bij een grote buiten locatie is zijn de Oud Hollandse spelletjes altijd leuk om te doen. Hoefijzer werpen, een levensgrote Jenga, klossen gooien of gewoon lekker potje badmintonnen. Maar ook tijdens het feest kunnen er ook activiteiten zijn, zoals een photobooth, het schoenenspel, ingestudeerde dansstukjes of boeket gooien. Dat geeft de dag en de avond net wat extra pit. Sowieso boeket gooien of voor de mannen het kousenband gooien is vaak wel een hoogtepunt op het feest. Even een gekkigheid moment.

Een groep meisjes die ontspannen op de vloer in een kamer.
Een meisje dat bij een hek staat en ontspant op het gras op een bruiloft.

7. Kinderen

Is een punt om goed over na te denken. Zijn er mensen in jullie omgeving met kinderen? Hoeveel kinderen komen mee en is de locatie ‘kindproef’? Als er kinderen op de relaxte bruiloft. komen zijn er genoeg tips en tricks om ook voor de kleintjes de dag een topdag van te maken! Zoals een ruimte/hoekje maken waar ze lekker kunnen tekenen of even hun middag dutje kunnen doen. Sowieso 1 of meerdere oppassen zijn erg fijn, zodat jullie en de gasten van de grote dag rustig kunnen genieten en zo af en toe even kijken hoe het gaat. De oppas zorgt dat de kinderen vermaakt worden, goed eten en ook de slaap krijgen. Vermaak kan trouwens van alles zijn, tot een kindertafel met kleurtjes, knutsels of een ingehuurde poppenkast of ballonkunstenaar. En misschien handig om te weten, begin de dag met de fotoshoot, dan kunnen daarna de kinderen lekker hun eigen gangetje gaan en vies kunnen worden.

Ook een tip voor een relaxte bruiloft? Laat het hieronder weten!

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Nathalie Lorier

Hoi! Ik ben Nathalie en help Justin bijna vanaf het begin al mee. Het is elke keer een groot avontuur die wij samen aangaan om jullie bruiloft goed vast te leggen. Daardoor is ontzettend leuk om het mee te mogen maken en komen daardoor op zoveel diverse plekken en om zo dichtbij te staan bij het bruidspaar en hun familie.

Een Commentaar

  1. […] Zou je nog meer tips willen voor een relaxte bruiloft. Bekijk dan onze post over 7 gouden tip voor een relaxte bruiloft. […]

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant