Trash The Dress | Voorbeelden + Tips

Leestijd 4 Minuten

Trash The Dress | Voorbeelden + Tips

Leestijd 4 Minuten

Trash The Dress fotoshoot

Trash The Dress

Trash the Dress is een concept waarbij bruiden, na hun grote dag, hun prachtige trouwjurken in een unieke, vaak rommelige, setting dragen voor een fotoshoot. Dit idee breekt met de traditie en geeft bruiden de kans om hun huwelijksdag op een creatieve en avontuurlijke manier te herdenken.

Bruid liggend op het zand

Wat is een trash the dress shoot?

Bij een trash the dress fotoshoot gaat het om het ontsieren van je trouwjurk. Dit kan je doen met verf, rook, modder, noem maar op. Op deze manier kies je er dus voor om de jurk niet te bewaren wanneer deze helemaal vies of kapot is. Deze fotoshoot hoeft niet te betekenen dat je de jurk nooit meer aan kan doen. Zo kan je met de trouwjurk in zee springen en later drogen en naast wat zandkorrels kan je hem makkelijk weer aantrekken. Je kan het zo gek maken zoals je het zelf wilt.

Bruid met trouwjurk in de zee

Fotolocaties voor de trash the dress

Misschien letten je teveel op je trouwjurk om deze niet vies te maken. Misschien is het nu even denken waar je de jurk wel vies kan maken. Hier zijn een aantal fotolocaties waar je terecht kan:

  • Het strand
  • Het bos
  • Een fabriek
  • Een kas
  • Een meer
  • Een ruïne
  • Een fotostudio
  • Een zwembad
Boho trouwjurk

De juiste tijd

Iedere tijd na je bruiloft is een een geschikte tijd. Je kan ervoor kiezen om jullie te laten fotograferen wanneer het nog warm genoeg is. Aangezien de meerderheid in de zomer trouwt zal het waarschijnlijk vrij kort erna gebeuren of één jaar na jullie trouwdag om het te vieren. Als je het in de winter wilt doen kan je ook kiezen voor een binnenlocatie zoals het zwembad.

Bruiloft op blote voeten

Hier is alles wat je moet weten over Trash the Dress shoots:

1. Styling en Outfit: Je trouwjurk is de ster van de show, maar je kunt ook spelen met accessoires voor een extra vleugje flair. Denk aan een kleurrijke bloemenkrans, een funky paar laarzen of zelfs een vintage parasol.

2. Veiligheid: Veiligheid is absoluut cruciaal tijdens een Trash the Dress shoot. Als je bijvoorbeeld kiest voor een shoot in het water, zorg er dan voor dat je je bewust bent van de risico’s die het dragen van een zware, natte jurk met zich meebrengt.

3. Fotograaf selectie: Een ervaren fotograaf die bekend is met dit soort shoots is essentieel. Ze moeten in staat zijn om prachtige, artistieke foto’s te maken, ongeacht de omstandigheden.

4. Voorbereiding: Vergeet niet een comfortabele outfit mee te nemen om te dragen voor en na de shoot, en breng eventueel een vriend(in) mee voor extra ondersteuning en plezier.

5. Nazorg: Hoewel de naam ‘Trash the Dress’ suggereert dat je je jurk volledig ruïneert, is dit niet altijd het geval. Veel jurken kunnen na de shoot professioneel gereinigd worden.

6. Creatieve ideeën: Dit is je kans om out-of-the-box te denken. Wil je een kleurenexplosie met gekleurd poeder? Of wat dacht je van een winterse shoot met sneeuwvlokken die op je jurk vallen?

7. Budget: De kosten van een Trash the Dress shoot variëren, afhankelijk van de locatie, fotograaf en eventuele extra’s. Maar onthoud, dit is een unieke ervaring die onbetaalbare herinneringen oplevert!

Tot slot

Een Trash the Dress shoot is een prachtige manier om de conventionele regels van de bruiloftsfotografie te doorbreken en je trouwdag op een levendige en dynamische manier te herinneren. Het draait allemaal om plezier, vrijheid en het vieren van jouw unieke stijl. Dus, of je nu in een fontein duikt, door de modder rolt of danst onder een regen van kleurrijk poeder, vergeet niet om het moment te koesteren en te genieten. Want uiteindelijk zijn het deze onvergetelijke ervaringen die je huwelijk kleur geven en de start van je nieuwe leven als echtpaar echt onvergetelijk maken.

Zee foto met bruid

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 ben ik werkzaam als professionele fotograaf in het Westland. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool en blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van bijscholing en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Mijn specialisatie ligt in het vastleggen van trouwreportages, waarbij ik de unieke momenten en emoties op een prachtige manier weet vast te leggen. Als je vragen hebt over trouwen of fotografie, aarzel dan niet om mij te benaderen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant