51 bruidskapsels ter inspiratie

Leestijd 5 Minuten

Gepubliceerd op: 15-02-2022Laatst bijgewerkt: 08-03-2023Door Categorieën: Bruiloft, Haar & Make-up, Tips, Trouwfotografie0 ReactiesTags: , , , , ,

51 bruidskapsels ter inspiratie

Leestijd 5 Minuten

Bruidskapsels

Het bruidskapsel

Een bruidskapel is de op één na belangrijkste deel van je look. Naast de trouwjurk van je dromen is jouw bruidskapsel dan de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. Maar elke bruid heeft andere wensen en een ander type haar. Lees hier alles over de mogelijkheden van bruidskapsels die passen bij jouw haartype.

Bruidskapsels voor kort haar

Met elke haarlengte kun je een prachtig bruidskapsel creëren, zo ook met kort haar. Wanneer je haar een gedeelte met iets meer lengte heeft, kun je het deels opsteken of er een krul in zetten. Wat ook altijd goed werkt voor bruidskapsels met kort haar, is werken met accessoires. Denk aan mooie diadeempjes, een mooie speld, een haarband in de stof van je jurk of een stijlvolle sluier.

bruidskapsel kort haar
bruidskapsel met sluier
bruidskapsel kort haar

Bruidskapsels voor lang haar

Bruidskapsels met lang haar zijn dan weer het andere uiterste wanneer het gaat om lengte. Met lang haar is een opgestoken kapsel niet onmogelijk, maar wanneer je echt dik lang haar hebt, wordt het snel erg zwaar.

Vaak willen bruiden met lang haar hun lange bos ook laten zien, en wordt gekozen voor een half opgestoken bruidskapsel. Bovenin vastgezet, met eventueel een vlecht met of zonder lint, en onderin wat losser. Je kunt natuurlijk kiezen voor een wat nonchalante variant op het traditionele bruidskapsel, of juist erg strak gekapt.

Bruidskapsel, lang haar, bruiloft, Blond
Bruidskapel lang haar
Bruidskapel lang haar
Bruidskapel lang haar
Bruidskapel lang haar
Bruidskapsel met trouw lang haar
Bruidskapel lang haar
Lang haar bruidskapsel
Bruidskapel met lang haar
Lang haar bruidskapels vlecht
Bruidskapsel Het Westland Justin Manders Fotografie

Bruidskapsels voor halflang haar

In deze twee uitersten is een bruidskapsel met halflang haar de tussenweg. Vaak denken bruiden dat hun haar niet lang genoeg is om een mooi bruidskapsel te kunnen maken, maar met halflang haar kun je alle kanten op: steek je het helemaal op, maak je een nonchalante knot of juist een losse vlecht? De mogelijkheden zijn eindeloos om jou te laten stralen op je allermooiste dag!

bruidskapsels 2020
bruidskapsel opgestoken
bruidskapsel half opgestoken
bruidskapsel half opgestoken
Bruidskapel
bruidskapsel lang haar

Maak je wensen kenbaar aan je kapper, hij of zij heeft dit al veel vaker gedaan en kan je goed advies geven. Een krulletje erin of juist stijl haar, je kunt alle kanten op. Ook met accessoires kun je jouw kapsel nog wat persoonlijker maken. Denk aan een mooie diadeem of kleine pareltjes in je haar. Een sluier of tiara kan heel klassiek zijn, maar kan ook net een extra dimensie aan jouw kapsel geven!

Bruidsaccessoires
Bruidskapel

Poll

Wat voor bruidskapel neem je?

Neem je een sluier?

Steek je je haar op?

Neem je een tiara?

Frist look vader bruiloft Naaldwijk Justin Manders Fotografie

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 ben ik werkzaam als professionele fotograaf in het Westland. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool en blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van bijscholing en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Mijn specialisatie ligt in het vastleggen van trouwreportages, waarbij ik de unieke momenten en emoties op een prachtige manier weet vast te leggen. Als je vragen hebt over trouwen of fotografie, aarzel dan niet om mij te benaderen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant