Bohemian trouwjurk | Alles wat je moet weten

Leestijd 4 Minuten

Gepubliceerd op: 18-02-2022Laatst bijgewerkt: 01-11-2022Door Categorieën: Trouwfotografie0 Reacties op Bohemian trouwjurk | Alles wat je moet wetenTags:

Bohemian trouwjurk | Alles wat je moet weten

Leestijd 4 Minuten

Boho trouwjurk

Ga naar:

De Bohemian Trouwjurk

De bohemian trouwjurk wordt tegenwoordig steeds populairder. Deze trouwjurken bieden een unieke en stijlvolle look die je meeneemt naar een heerlijke warme strandsfeer. Perfect voor de bruid die een statement wil maken tijdens haar grote dag en gaat voor de bali vibe boven iets volledig traditioneels. Als je op zoek bent naar een speelse en toch zeer persoonlijke jurk die wat minder klassiek is, dan is de bohemian trouwjurk absoluut een geweldige keuze voor jou!

Boho trouwjurk details
Bohemian trouwjurken voor een boho bruiloft

De stijl en gevoel

Deze trouwjurken worden gekenmerkt door hun ontspannen, vrijgevochten stijl. Ze hebben vaak vloeiende rokken, delicate kanten details en romantische bloemenprints. Ze zijn perfect voor bruiden die zich mooi en elegant willen voelen, maar toch een gevoel van natuurlijke vrouwelijkheid en gemak willen behouden.

Als je overweegt een bohemian (of Boho) trouwjurk te kiezen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Overweeg eerst jouw algehele bruiloftsthema en -stijl. Als je een bruiloft in de buitenlucht met een rustiek thema wil plannen, is een bohemian trouwjurk absoluut een mooie match. Het is misschien een iets minder goede match wanneer je een zeer traditionele ceremonie in de planning hebt, of als jullie bruiloft plaatsvindt tijdens de wintermaanden, wanneer blote armen en schouders vaak bedekt zijn met jassen en een wat dikkere jurk met meer lagen wat meer comfort en bescherming tegen de kou zal bieden.

Om de galerij beter te bekijken hou je mobiel horizontaal.

Net iets anders

Bohemian trouwjurken kunnen ook een welkome afwisseling zijn van de traditionele trouwjurk. Als je nog nooit een fan bent geweest van jurken tot op de grond, satijn en glitters, dan is een deze trouwjurk misschien wel juist een perfecte match voor jou door haar minder traditionele karakter en uitstraling. Het draait allemaal om onconventionele schoonheid, dus houdt daar rekening mee als je op zoek bent naar een van deze jurken.

Boho trouwjurk

De populariteit

Als het op dress shopping aankomt is de bohemian trouwjurk eenvoudig te vinden. Veel bruidssalons hebben deze stijl jurken tegenwoordig in het assortiment zitten door de groeiende populariteit van deze stijl. Daarnaast kun je ook online op zoek gaan naar jouw
perfecte match bij dezelfde webwinkels als waar je naar een traditionele jurk zou zoeken.

Door de ingewikkelde designs en fijne details van deze stijl is het wel handig om te weten dat deze jurken, hoewel minder volumineus als de gemiddelde traditionele trouwjurk, niet per se goedkoper zullen zijn als de meer traditionele modellen.

Dus daar heb je het – de basis van wat bohemian betekent, waarom bruiden voor deze stijl kiezen en hoe je er een kunt vinden waar je dol op bent. Als je op zoek bent naar een casual, vrouwelijke look die nog steeds je mooie zelfgevoel weerspiegelt, dan zijn deze trouwjurken misschien wel de perfecte keuze!

Bohemian trouwjurk in een bos

Lees hier het artikel over alles wat je moet weten over je trouwjurk.

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het met vrienden.

Plan nu jullie droombruiloft met onze trouwfotografie
Neem vandaag nog contact op

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 ben ik werkzaam als professionele fotograaf in het Westland. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de fotovakschool en blijf mijzelf continu ontwikkelen door middel van bijscholing en het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotografie. Mijn specialisatie ligt in het vastleggen van trouwreportages, waarbij ik de unieke momenten en emoties op een prachtige manier weet vast te leggen. Als je vragen hebt over trouwen of fotografie, aarzel dan niet om mij te benaderen.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant