Een mooi bruidskapsel maakt jouw trouwdag compleet!

Leestijd 3,7 Minuten

Bruidskapel lang haar

De bruidskapsel

Een mooi bruidskapsel zorgt ervoor dat de mooiste dag van je leven perfect is. Je straalt, je hebt de liefde van je leven aan je zijde, jullie familie en liefste vrienden zijn er om jullie trouwdag te vieren. En naast de trouwjurk van je dromen is jouw bruidskapsel dan de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’.

Maar elke bruid heeft andere wensen en een ander type haar. Lees hier alles over de mogelijkheden van bruidskapsels die passen bij jouw haartype.

Bruidskapsels met kort haar

Bruidskapsels met kort haar zijn prachtig! Met elke haarlengte kun je een prachtig bruidskapsel creëren, zo ook met kort haar. Van kort tot heel kort zijn er voldoende mogelijkheden. Zorg ten eerste altijd dat je je haar goed verzorgd met een fijne shampoo, conditioner en bijvoorbeeld een voedende olie. Wanneer je haar een gedeelte met iets meer lengte heeft, kun je het deels opsteken of er een krul in zetten. Wat ook altijd goed werkt voor bruidskapsels met kort haar, is werken met accessoires. Denk aan mooie diadeempjes, een mooie speld, een haarband in de stof van je jurk of een stijlvolle sluier. Met een stoer kort kapsel rock jij je bruiloft!

Bruidskapsels met lang haar

Bruidskapsels met lang haar zijn dan weer het andere uiterste wanneer het gaat om lengte. Met lang haar is een opgestoken kapsel niet onmogelijk, maar wanneer je echt dik lang haar hebt, wordt het snel erg zwaar. Vaak willen vrouwen met lang haar hun lange bos ook laten zien, en wordt gekozen voor een half opgestoken bruidskapsel. Bovenin vastgezet, met eventueel een vlecht met of zonder lint, en onderin wat losser. Je kunt natuurlijk kiezen voor een wat nonchalante variant op het traditionele bruidskapsel, of juist erg strak gekapt. De keuze is helemaal aan jou!

Bruidskapsels met halflang haar: de tussenweg

In deze twee uitersten is een bruidskapsel met halflang haar de tussenweg. Vaak denken dames dat hun haar niet lang genoeg is om een mooi bruidskapsel te kunnen maken, maar met halflang haar kun je alle kanten op: steek je het helemaal op, maak je een nonchalante knot of juist een losse vlecht? De mogelijkheden zijn eindeloos om jou te laten stralen op je allermooiste dag!

Bruidskapsel opgestoken of los: laat je adviseren!

Wil je je bruidskapsel opgestoken of juist los? Met welke lengte je ook aan de slag gaat, en wat je wens ook is: laat je adviseren door je kapper. Elk haartype is weer anders en valt dus ook anders. Wanneer jij heel dik, lang en zwaar haar hebt, is een heel fijn opgestoken kapsel lastiger voor elkaar te krijgen. En uiteindelijk wil je vooral dat je er op alle trouwfoto’s fantastisch uitziet, en niet met een uitgezakt kapsel!

Maak je wensen kenbaar aan je kapper, hij of zij heeft dit al veel vaker gedaan en kan je goed advies geven. Een krulletje erin of juist stijl haar, je kunt alle kanten op. Ook met accessoires kun je jouw kapsel nog wat persoonlijker maken. Denk aan een mooie diadeem of kleine pareltjes in je haar. Een sluier of tiara kan heel klassiek zijn, maar kan ook net een extra dimensie aan jouw kapsel geven!

Besteed net zoveel aandacht aan je kapsel als aan je jurk, dan klopt het plaatje en is jouw dag de mooiste uit je leven. Dan is het enige wat je nog moet doen naast ‘ja’ zeggen, vooral genieten!

Wat voor bruidskapsel kies jij? Laat het weten in de reacties!

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het.

200 beste trouwfoto’s

About the Author: Justin Manders

Bedankt voor het lezen van dit artikel! Laat mij vooral weten wat je wil zien. Je kan ook de portfolio bekijken. Naast trouwfotografie heb ik een kleine studio waar ik mij met fotografie vermaak, drink ik iets te veel koffie en hou ik van een goed gesprek. Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat en wat leven brengt op deze website.
Bekijk de 200 beste trouwfoto’s

Leave A Comment

Ga naar de bovenkant