Dresscode Casual Chic op de bruiloft

Leestijd 3 Minuten

Gepubliceerd op: 14-06-2022Laatst bijgewerkt: 02-11-2022Door Categorieën: Dresscode, Haar & Make-up0 ReactiesTags: ,

Dresscode Casual Chic op de bruiloft

Leestijd 3 Minuten

Casual Chic groepsfoto

Dresscode: Casual Chic

Deze stijl is simpel, elegant én persoonlijk en daarom een van de meest gekozen dresscodes op bruiloften: Casual Chic. Meer weten over een Casual Chique bruiloft? In dit artikel vertellen we je alles over deze populaire dresscode.

Wat is casual chic?

Casual Chic is een is een brede, toegankelijke dresscode met simpele richtlijnen. Bijna iedereen kan met zijn of haar bestaande wardrobe een fantastische Casual Chic outfit samenstellen. Hierdoor ben je als gast niet verplicht om naar de winkel toe te rennen bij het ontvangen van de bruiloftsuitnodigingen. Een Casual Chic-outfit bestaat uit een balans tussen casual items en, je raadt het al, chique items. Je draagt bijvoorbeeld een nette broek op een simpel korte mouwen shirt. Dit combineer je dan weer met een nette schoen. Ook kun je een casual outfit dragen en dit combineren met chique accessoires en een elegante haarstijl.

Casual chic voor vrouwen

Veel vrouwen kunnen met hun huidige garderobe tientallen ‘Casual Chic’ outfits samenstellen. Denk aan een simpele witte blouse op een leuke pantalon. Zwarte pumps of nette sneakers eronder en voilá: je hebt een perfecte ‘Casual Chic’ outfit. Ga je toch liever voor een jurk? Dit kan natuurlijk ook. Is de jurk té Chic? Combineer het dan met een casual knot of simpele accessoires. Zorg ervoor dat de ‘casual’ en ‘Chic’ in balans zijn.

Casual Chic voor mannen

Casual chic voor mannen

Casual Chic is voor mannen een typische ‘kantooroutfit.’ Je gaat niet in je kloffie, maar ook niet in een driedelig pak. Ga bijvoorbeeld voor een pantalon, een simpel shirt en nette schoenen. Om het plaatje compleet te maken kan een nette riem, ring of horloge een goede aanvulling op de outfit zijn.

Casual Chic Stijl
Casual Chic look

Outfitinspiratie

Je hebt nu een beeld bij de dresscode. Toch kan het lastig zijn om een outfit samen te stellen. Hoe los je dit op? Bezoek een kledingwinkel en vraag om advies. Veel verkopers staan te popelen om je te helpen! Ook kun je een kijkje nemen op Pinterest. Zoek op ‘Casual Chic,’ en bekijk de vele inspiratiemappen.

Stem af op de accommodatie

Met deze stijl kun je vele kanten op. Het is daarom handig om je outfit ook af te stemmen op de accommodatie. Een blazer op een pantalon past beter op een bruiloft in het gemeentehuis, dan een bruiloft aan het strand. In de natuur zou een wijde rok of broek met een leuke blouse of trui passender zijn. Zorg er dus voor dat de outfit aansluit bij de ambiance van de locatie.

Low budget

Shoppen voor een nieuwe outfit is leuk, maar niet essentieel. Een mooie ‘Casual Chic’ outfit hoeft absoluut niet duur te zijn. Een halsketting of handtas, maakt een simpele blouse of coltrui direct klassiek! Ook een chique kapsel met natuurlijke make-up, kan een simpele outfit doen stralen.

Heb je deze al bekeken?

Gerelateerde artikelen

200 beste trouwfoto’s

Vind je dit artikel leuk? Bewaar of deel het.

Gepubliceerd op: 14-06-2022Laatst bijgewerkt: 02-11-2022Door Categorieën: Dresscode, Haar & Make-up0 ReactiesTags: ,
200 beste trouwfoto’s

Over de auteur: Justin Manders

Sinds 2013 een professionele fotograaf uit het Westland. Afgestudeerd aan de fotovakschool en nog altijd lerend. Vraag mij gerust alles over trouwen en fotografie.

Laat een reactie achter

Ga naar de bovenkant